Kereskedés a Szörf Rendszerrel – Ákos beszámolója

Korábban írtunk arról, hogyan válhatsz nyereséges tőzsdei kereskedővé, a kereskedővé válás útjáról, bemutattuk a Szörf Tréning tematikáját, a tréning tartalmát és árazását, valamint meginterjúvoltunk egy korábbi résztvevőt. Ebben a posztban ismét a Szörf Kereskedési Tréning egyik korábbi résztvevőjét kérdezzük a Szörf szerinti kereskedés tapasztalatairól és eredményeiről.

Mi a Szörf Kereskedési Rendszer?

A Szörf Kereskedési Rendszer egy elemzési módszer, illetve stratégiák összessége, ahol mindig azt vesszük elő, amely leginkább illeszkedik az adott szituációhoz. A Szörf Kereskedési Rendszer jó alternatíva a tőzsdei kereskedővé váláshoz.

Megtennéd, hogy bemutatkozol az olvasóknak?

Ákos vagyok, informatikával foglalkozom.

Mennyi időt töltesz a kereskedéssel?

Jelenleg napi 1-2 órát. Nagyon szeretem a munkámat, a kereskedés számomra szerelem, intellektuális kihívás és fejlődési út egyben. Örömömet lelem benne, szeretek csártokat elemezni, illetve a témában olvasni.

Nyereségesen kereskedsz? Ha igen, akkor mióta?

Igen. A Szörf tanfolyam elvégzését követő nyolcadik hónaptól. Az első három hónapban M1 és M3 csártokon napi 8-9 órát trédeltem. Utána magasabb idősíkokon (M10, M15, H1, H4, D1) napi néhány órát.

Milyen termékeken használod a Szörf Rendszert?

Kezdetben indexek (SP500, DAX, DJI), később kriptók. Utóbbin is jól működik a rendszer, ráadásul elképesztően nagy mozgásokat lehet megfogni.

Mielőtt találkoztál a Horváth Gábor által tanított piaci látásmóddal, a Szörf Rendszerrel, milyen módszerrel kereskedtél?

A megelőző három évben az ingyenesen fellelhetők mellett több angol nyelvű anyagot is vettem, amelyek hasonlóan írott anyagból és oktató videókból álltak. Ezek javarészt konkrét kereskedési stratégiákat próbáltak átadni a piac átfogó ismerete nélkül. Egyik sem volt ilyen komplex, mint a Szörf. Jellemzően piaci mozgások egy kiragadott előfordulását próbálták lekereskedni (pl: market szimmetria, rangek, gap up-down alapján). Vélhetően ezért sem vált be egyik sem az évek során. Amire ezek a vargabetűk jók voltak, hogy az alapokat megismertem általuk, mint pl.: kockázatkezelés, indikátorok, különböző platformok stb.

Milyen eredményeid voltak előtte?

Az alacsony találati aránynak köszönhetően néha gyorsan, időnként lassan csordogált a számlaegyenlegem lefelé, a megfelelő kockázatkezelési szabályok betartása ellenére is.

Hogyan és mennyi idő után változott a tréning után az eredményességed?

A Szörf tréninget követő hatodik hónaptól már a jutalékok mellett is, kicsit a nullszaldó fölé tudtam kúszni. Tisztult a kép, egyre kevesebb belépést hajtottam végre, viszont azok jobb minőségűek lettek.

Hogyan változott / alakult ki a piaci látásmódod a tréning hatására?

Korábban egyáltalán nem volt piaci látásmódom. A Szörf Tréning képes ezt kialakítani – az elején hihetetlen komplexnek tűnik, de ez természetes.

Mi volt a legnagyobb változás, amely a tréning hatására történt?

Egy magasabb szintű piaci szemléletet sikerült megismerni, amely gyakorlatilag minden terméken alkalmazható: index, részvény, kriptovaluta… az idősík is mindegy, tehát ha valakinek kevés ideje van, akár napos charton is sikeresen használhatja, swing ügyletekre.

Mit gondolsz a tőzsdepszichológia jelentőségéről? Mit adott neked ebben a témakörben a Gáborral történő kommunikáció és tanulás?

Olyan, mint a sportolás során az edzés és étkezés kapcsolata. Edzés 30%, étkezés 70%, mondják a hozzáértők, a kezdők pedig értetlenül pislognak. A kereskedés esetén a pszichológia a 70%, enélkül akármilyen jó piaci szemlélettel sem jutunk hosszútávon sehova. Ezen a területen vélhetően mindenkinek van hova fejlődnie. Nagyon sokat segített a korábbi trédek Gáborral való rendszeres, négyszemközti átnézése, amely során rá tudtunk világítani negatív tendenciákra, melyek a megfelelő megértéssel, türelemmel és gyakorlatokkal kijavíthatók. A Gábor által tanított és alkalmazott három lépcsős naplózás is nagyon hasznos.

Milyen pénzügyi sikert tapasztaltál?

Öt hónap alatt sikerült megtöbbszöröznöm a kripto számlámat.

Mi tartasz a legnagyobb eredményednek?

Az önbizalom, amit a Szörf Rendszer ismerete és használata ad a kereskedés során. Megemlítem még azt is, hogy jó érzés visszanézni, hogy nem adtam fel három év vergődés után sem… kitartóan kerestem a megfelelő oktatóanyagot, mentort és szemléletmódot.

Mi az, amit korábban leküzdhetetlen akadálynak gondoltál, de Gábor útmutatása segített legyőzni?

A megfelelő pszichés hozzáállás kialakítása, megalapozása, amelyben Gábor szintén sokat tud segíteni, mert nagy tapasztalata van e téren is. Jól tudja átadni a gondolatait és ami még fontosabb, nem csak tanítja, hanem napi szinten alkalmazza is a trédek során, ezért nekem a reggeli Szörf Klub kiemelten sokat segített.

A Trader Klub szoftverei közül melyik szoftvert használod a kereskedésben? Elégedett vagy vele? Miben nyújtott segítséget?

Risk Manager. Abszolút nélkülözhetetlen. Gyakorlatilag leveszi a válladról a pozíció méretezésének, stop és célár beállításának és dinamikus menedzselésének komplex feladatát. Sajnos csak MT4 platformra érhető el. Remélem a jövőben ez változik. 😊

(Igen, lesz belőle MT5 verzió – a szerk.)

Mit üzensz azoknak, akik még nem nyereségesek?

Ez nagyon szubjektív, és könnyen lehet, hogy másnál pontosan az ellenkezője igaz, de az én személyiségemet alapul véve türelem és kitartás végtelen mennyiségben, amire szükség van. Ha nem szereted a csártot „csak úgy” elemezni, és a célod kizárólag a pénz keresése, akkor nagyon megnehezíted, talán el is lehetetleníted a küldetésed. Induláskor a kitűzött céljaid a fejlődésre koncentrálódjanak, és legyenek e téren objektíven mérhetőek. Soha ne pénzben mérd, hogy jó úton jársz-e, mert nagyon elégedetlen leszel, és vélhetően nem is tartasz ki. Minden terhet és elvárást le kell építeni, amit az elképzelt sikerességed köré felhúzol. Minél kevesebb elvárással kezdesz neki, annál könnyedebben haladsz. Kicsi összeggel kezdj, melynek elvesztése nem okoz pszichés terhet. A tanulási folyamatot tekintve gondolkodj években és ne hónapokban.

20% kedvezmény 2021. szeptember 20. éjfélig!

Amennyiben szeptember 20. éjfélig vásárolod meg a Szörf Tréning bármelyik csomagját, 20%-kal kedvezőbb áron jutsz hozzá.

Ez azt jelenti, hogy három Szörf csomagunkat rendkívül kedvező árakon érheted el. Ilyen akciót a közeljövőben nem tervezünk, ezért érdemes kihasználnod.

  • Tehát a Turbo csomag 119 920 Ft-os kedvezményes áráért kapsz 13 órányi videóanyagot, munkafüzeteket, 5 alkalom online Zoom meetinget, 1 hónapos Szörf Klubtagságot, és a Risk Manager három hónapig használható verzióját.

  • A VIP csomag 231 920 Ft-os kedvezményes áráért a Turbo csomag tartalmán felül a 180 oldalnyi PDF anyagot, 3 havi Szörf Klub előfizetést, 2 óra egyéni online mentoringot, és Risk Manager expert korlátlan verzióját kapod.

  • Az Exkluzív csomag 359 920 Ft-os kedvezményes áráért az eddig elmondott összes szolgáltatást, plusz összesen 1 év Szörf Klub előfizetést, 10 óra egyéni online mentoringot, valamint a Hibrid+ szoftver korlátlan verzióját kapod.

A Szörf Kereskedési Rendszer univerzális

A Szörf egy Univerzális rendszer. Mégpedig azért, mert bármely termék, bármely idősíkján megállja a helyét. Alkalmazható forexen, indexeken, kriptó piacon vagy nyersanyagokon. A lényeg, hogy az adott termék mozgásában legyenek trendek.

Tréning

Azt szeretnénk, hogy azok csatlakozzanak a tréninghez, akik motiváltak és elkötelezettek a kereskedés felé. Szakmaként tekintenek rá, és hosszútávon gondolkoznak. Ezért a tréningre való jelentkezés előtt lehetőség van egy rövid, fél órás kötetlen online beszélgetésre, ahol felteheted a kérdéseid, és mi is a miénket. Ezen a beszélgetésen hárman lennénk: Te, Radu és én. Aztán a kérdések és a válaszok alapján együtt eldönthetjük, hogy neked való-e a Szörf rendszer szemléletmódja, illetve maga a tréning. Így könnyebben hozhatsz döntést a jelentkezésed kapcsán. Azonban jelentkezhetsz úgy is, hogy nem veszed igénybe a konzultáció lehetőségét.

A Szörf Kereskedési Rendszer oldalán megtalálod a konzultációra történő jelentkezés, és a vásárlás lehetőségét is.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Radulovic Attila

Radulovic Attila vagyok, a traderklub.hu társalapítója és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban.