Szörf Kereskedési Tréning tematikája

Korábban írtunk arról, hogyan válhatsz nyereséges tőzsdei kereskedővé, illetve a kereskedővé válás útjáról. Ebben a posztban a Szörf Kereskedési Tréning tematikájába nyújtok betekintést, amely évek alatt formálódott hat fő témakörbe. A bejegyzés teljes tartalmát megtalálod az alábbi videóban is, de ha a szöveges formátumot preferálod, akkor olvasd el a cikket.

Mi a Szörf Kereskedési Rendszer?

A Szörf Kereskedési Rendszer egy elemzési módszer, illetve stratégiák összessége, ahol mindig azt vesszük elő, amely leginkább illeszkedik az adott szituációhoz. A Szörf Kereskedési Rendszer jó alternatíva a tőzsdei kereskedővé váláshoz.

Fő anyagrészek

A tréning tematikáját hat fő témacsoport alkotja. Mindegyik anyagrészről írok néhány mondatot. Az anyagrészek szintről szintre egymásra épülnek, és ahogy haladunk előre, fokozatosan bontakoznak ki az összefüggések, azaz maga a kereskedési rendszer.

 • 1. Hullámok és szerkezetek

 • 2. HLI indikátor

 • 3. Korrekciók és fordulatok

 • 4. Szignálok és belépőpontok

 • 5. Stop – Célár – Menedzselés

 • 6. Idősík koordináció

1. Hullámok és szerkezetek

Az első nagy anyagrész a Hullámok és szerkezetek, ahol az ármozgások különféle hullámaival foglalkozunk. A hullámok és hullámciklusok segítenek tájékozódni afelől, hogy éppen hol tartózkodik az árfolyam a trendben, vagy például segítenek abban, hogyan különböztetheted meg egymástól a más trendszinthez tartozó hullámokat vagy korrekciós és trendmozgató szerkezeteket. Itt amennyire szükséges, foglalkozunk az Elliott hullámelmélettel is.

2. HLI indikátor

A második anyagrészben a HLI indikátorról lesz szó, amely egy általunk fejlesztett eszköz, és a momentum indikátorok csoportjába tartozik. Nagy segítséget ad a trendek felderítésében, a pozíciók nyitásában és zárásában. A HLI az RSI indikátorhoz hasonló elvet követ, azonban nem minden esetben a záróárakat veszi figyelembe egy adott időperióduson, hanem a gyertyák maximum és minimum értékeit, és ezeket hasonlítja össze egymással egy zárt 100-as skálán. Az így ábrázolt értékek sok esetben hamarabb jeleznek, illetve tartósabban mutatják a változásokat.

3. Korrekciók és fordulatok

A harmadik témakör a Korrekciók és fordulatok. Itt azt vizsgáljuk, hogy milyen módszerek alapján lehet valószínűsíteni, hogy fordulattal, avagy a trend folytatódásával állunk-e szemben. Szörf Csekklisták is támogatnak a szűrésben, illetve döntésben. A csekklistákkal könnyebben határozhatod meg a fordulópontokat.

4. Szignálok

A negyedik témakör a Szignálok, amelyek megadják a pontos belépési szinteket. A Szörf Rendszerben alapul vesszük a gyertya konfigurációkat, a fibonacci szinteket, megegyezési szinteket, RSI, Bollinger és a Szánkó szignált, a trendvonal törést, trendcsatornákat stb.

Az alábbiakban felsorolok néhány példát, hogy milyen belépési szignálokat tartalmaz a Szörf Rendszer. Ezeknek az eszközöknek a kombinációit is alkalmazzuk, és finomhangoljuk őket azokban a helyzetekben, ahol szükség van rájuk.

 • Gyertya konfigurációk

 • Fordulat fibonacci szintekről

 • Fordulat megegyezési szintekről

 • Fordulós alakzatok

 • Fordulós zóna

 • RSI szignál

 • Bollinger szignál

 • Szánkóról történő fordulat

 • Trendvonal törése

 • Trendcsatornából való kitörés és visszatesztelés

5. Stop – Célár – Menedzselés

Az ötödik anyagrész a stop-loss és célár elhelyezés, ahol az ideális stop és célár szintekről lesz szó, továbbá a pozíciók menedzseléséről, ami szintén nagyon fontos terület, hiszen ebben a szakaszban lehet csökkenteni a kockázatot és kitermelni a profitot. A behatárolt kockázatról és a maximalizált nyereségről korábban már beszéltem. Nem elég csak jó helyzetfelismeréssel, és szignálokkal rendelkezni, ugyanis a pozíció megnyitása után dől el, hogy mit tudunk kihozni az adott ügyletből.

Nem mindegy, hogy kitörésről, korrekcióról vagy fordulatról van szó. A Szörf Rendszerben többféle célár-megállapítási technika, és menedzselési módszer van; ez az anyagrész tűpontos leírást ad a kezedbe ahhoz, hogy a gyakorlatban is alkalmazhasd őket.

6. Idősík koordináció

Az idősík koordináció, ahol összehangoljuk az alacsonyabb trendszinteken végbemenő mozgásokat a magasabb trendszintekével, így ezek után egy pontrendszer segítségével lehet mérlegelni, hogy érdemes-e a tervezett irányban. pozíciót nyitni.

Érdemes elengedni azokat a dogmákat, melyek szerint „x” idősíknak „y” vagy „z” a magasabb trendszintje. Ezt mindig elemzéssel kell eldönteni, és nem rögzített gyertya szorzókkal. Tehát, meg kell keresni a magasabb trendszinthez tartozó idősíkot.

Munkafüzetek, valódi pédák

A legjobb elmélet sem ér túl sokat gyakorlás nélkül. Éppen ezért a tréning ideje alatt, minden hét elején a résztvevők feladatokat kapnak, amelyek az éppen aktuális anyagrészt követik. A megoldásokat rengeteg mintakép is segíti.

Ezeket a képeket, illetve megoldásokat a korábbi tréningesek küldték be, és úgy véltük, hogy a sokszínű szemléltetés kedvéért, a legjobbakat beemeljük mintaképeknek. A megoldásokat anonim módon az online meeting-eken értékeljük. Ez a módszer rendkívül hatékony, mivel ezeken az interaktív Zoom találkozókon tisztázni lehet az elméleti anyag esetleges félreértéseit.

A Szörf Kereskedési Rendszer univerzális

A Szörf egy Univerzális rendszer. Mégpedig azért, mert bármely termék, bármely idősíkján megállja a helyét. Alkalmazható forexen, indexeken, kriptó piacon vagy nyersanyagokon. A lényeg, hogy az adott termék mozgásában legyenek trendek.

Tréning

Az online tréning 2021 szeptember 21-én indul, és öt héten át tart. A lefolytatásának pontos technikai részleteiről Radu hamarosan készít egy videót.

Azt szeretnénk, hogy azok csatlakozzanak a tréninghez, akik motiváltak és elkötelezettek a kereskedés felé. Szakmaként tekintenek rá, és hosszútávon gondolkoznak. Ezért a tréningre való jelentkezés előtt lehetőség van egy rövid, fél órás kötetlen online beszélgetésre, ahol felteheted a kérdéseid, és mi is a miénket. Ezen a beszélgetésen hárman lennénk: Te, Radu és én. Aztán a kérdések és a válaszok alapján együtt eldönthetjük, hogy neked való-e a Szörf rendszer szemléletmódja, illetve maga a tréning. Így könnyebben hozhatsz döntést a jelentkezésed kapcsán. Azonban jelentkezhetsz úgy is, hogy nem veszed igénybe a konzultáció lehetőségét.

A Szörf Kereskedési Rendszer oldalán megtalálod a konzultációra történő jelentkezés, és a vásárlás lehetőségét is.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

2 hozzászólás

 1. Szekeres Zoltán 2021-09-04 at 23:10 - Reply

  Kedves Gábor!

  A Szörf Kereskedési Rendszer automatizált, robotos változata is létezik vagy lesz?

  Üdvözlettel: Zoltán

  • Horváth Gábor 2021-09-06 at 09:51 - Reply

   Kedves Zoltán!
   A Szörf rendszer túl komplex ahhoz, hogy teljes mértékben automatizáljuk. Van a Hibrid+ nevű exertünk, amely segíti a kereskedőt akár a Szörf által, akár hasonló technika által kereskedik. Ebben a robotban vannak olyan funkciók, amelyek bizonyos Szörf szignálok szerint nyitnak, menedzselnek és zárnak ügyleteket, viszont korántsem állítanám, hogy ez a Szörf rendszer robotos változata lenne. Inkább azt, hogy segíti a Szörf kereskedőket. Nézetem szerint az igazán hathatós elemzéshez egyelőre kereskedői látásmódra és szemre van szükség, amit indikátorokkal és algoritmusokkal nem lehet pótolni. Talán egyszer eljön az az idő is. Talán a Szörf rendszert is le lehetne programozni kb. 80%-osan, de hogy az hány év fejlesztő munkát venne igénybe, arról fogalmam sincs, és arról sincs, hogy egyáltalán sikerülne-e. Az alábbi link elvisz a Hibrid+ oldalára.
   https://traderklub.hu/robotok/hibrid/hibrid-vasarlas/

Hozzászólás

A szerzőről: Horváth Gábor

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.