A cikket Horváth Gábor írta.

„Ahhoz, hogy a kereskedő profitot termeljen, három dolog kell. Kell egy piac, kell egy chart, és kell, hogy legyen mód megbízások adására.”

Joe Ross

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a devizapiacon, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes legyél különböző megbízásfajtákat használni – adni. Korábban ezeket személyesen vagy telefonon adtuk meg brókerünknek, de ma már a brókercégünk számítógépes szoftverén állítjuk be és küldjük el. Rengeteg megbízásfajta létezik a piacokon, de alapvetően két fő típusra vezethetők vissza:

  • Piaci áras (a pillanatnyi árfolyamon vétel vagy eladás) megbízás

  • Függőáras megbízás

A függő áras megbízásoknak további két kategóriája van:

  • Limit áras (buy limit, sell limit)

  • Stop áras (buy stop, sell stop)

Piaci áras megbízás

Azonnali vételt vagy eladást jelent az aktuális árfolyamon – a gyakorlatban a gombnyomás pillanatában megvalósuló ügyletet jelenti, azaz a “parancs” kiadásakor azonnal piacba lépünk. A legtöbb esetben a buy pozíció az aktuális Ask áron (felső, piros vonal), a sell pozíció pedig az aktuális Bid áron (alsó, fekete vonal) teljesül.

Piaci pozíciók

Függő megbízások

Függő megbízásokat olyan szituációkban használunk, amikor egy bizonyos árhoz kötjük a pozícióba lépést. Két típusa van, a limit és a stop áras megbízás.

Limit (függő) megbízások

Stop (függő) megbízások

Szeretnél hasonló tartalmakat kapni?

Iratkozz fel a Trader Klub hírlevelére!

által|2018-09-18T14:23:34+02:002018. augusztus 25., szombat|

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

About the Author:

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.

Hagyj üzenetet