Harmonikus árfolyam alakzatok

„A tőzsdén minden lehetséges - még az is, ami logikus.”

Gottfried Heller

Érdemes figyelemmel kísérni és megérteni ezeket az alakzatokat, mivel a segítségükkel jó hozam-kockázattal tudunk pozícióba lépni, illetve időben zárni tudjuk a megbízásainkat.

A harmonikus alakzatok a Fibonacci visszatérés (retracement) és a Finacci tágulás (extensions) használatán alapulnak, és adnak útmutatást az ármozgás valószínűsíthető irányáról.

Ezeknek az alakzatoknak a lényege, hogy megvárjuk a teljes minta befejezését, és ha a szabályoknak megfelelően megvalósultak, akkor nyithatunk – vagy zárhatunk – trédeket.

Harmonikus alakzatok tartalomjegyzék

A Következő / Előző bejegyzés linkek használatával sorra veheted az alakzatokat, de az alábbi tartalomjegyzék segítségével közvetlenül is megnyithatod őket.

Szeretnél hasonló tartalmakat kapni?

Iratkozz fel a Trader Klub hírlevelére!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Horváth Gábor

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.