Kereskedési platform

Azt a programot ­– szoftvert – nevezzük platformnak, amellyel a kereskedést végezhetjük. A platformoknak sok változata létezik. Számos forex brókercég készít magának egyedi programot, amelyen keresztül az ügyfelei kereskedhetnek. Itt találhatóak azok a termékek, amelyekkel kereskedni lehet, például: devizapárok, részvények, indexek, fémek, nyersanyagok, határidős termékek. Egy jó platformban számos hasznos eszközt is használhatunk, amelyek segítik a kereskedést: indikátorok, expertek, scriptek, Fibonacci eszközök stb. A kisbefektetők körében az egyik legnépszerűbb kereskedési platform a MetaTrader 4 (MT4). Valamit magára adó brókercég a saját fejlesztésű platformja mellett biztosítja az ügyfeleinek ezt a szoftvert is (ingyenesen). Az MT4 a népszerűségét több dolognak is köszönheti. Felhasználóbarát, sok hasznos eszközt és funkciót kínál, és talán a legfontosabb, hogy mi magunk is írhatunk vagy írathatunk hozzá saját robotokat, indikátorokat, scripteket, vagy ha nem akarunk ilyesmivel bíbelődni, akkor rengeteg ilyen eszközt találhatunk hozzá a világhálón.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Horváth Gábor

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.