RSI szignál

Itt vagy:

Az RSI szignál a MetaTrader4-ben alapértelmezésként elérhető („gyári”) RSI indikátor alapján keres belépési szignálokat.

Mielőtt elmélyülnél ebben a bejegyzésben, javaslom, hogy olvasd át a belépési folyamatot bemutató leírásunkat.

A szignál

Az RSI szignállal akkor nyílhat pozíció, ha az RSI értéke érinti, vagy belép az indikátor valamelyik extrém tartományába – ezek általában a 70-es és a 30-as szintek –, majd visszafordul onnan. A robot az extrém tartományok elhagyása után nyitja csak az ügyletet.

  • Long belépő: ha az RSI a 30-as szintet érinti vagy meghaladja, majd visszatér a 30-as szint fölé.

  • Short belépő: ha az RSI a 70-as szintet érinti vagy meghaladja, majd visszatér a 70-es szint alá.

Az RSI szignálhoz ajánlott hozzárendelni valamelyik gyertya konfigurációt (konfirmációt) és mozgóátlag szerinti szűrést.

A szignál lejárata

Amennyiben gyertyakonfirmációt is vársz a nyers szignálhoz, akkor ennek bekövetkeztére a szignál lejárati ideje alatt van lehetőség. Előfordulhat, hogy a konfirmációra várakozás közben újabb RSI nyers szignál alakul ki; ebben az esetben a várakozási idő újraindul, és az időben legutolsó (legfrissebb) szignál bekövetkeztétől mérjük azt.

A teljes belépési folyamatról A belépési folyamat című bejegyzésben olvashatsz.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

Az RSI szignál összes beállítását a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Belépés » RSI szignál menüben találod.

Az almenükben található paraméterek jelentését a Belépési szignálok beállításai, illetve a Szűrők és konfirmációs alakzatok kategóriákban találod meg külön bejegyzésekben.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top