Pozícióméretezés beállításai

Itt vagy:

Minden automatikus belépési szignál esetében eldöntheted, mekkora lot mérettel szeretnél piacba lépni. A lehetőségeket ebben a bejegyzésben részletezzük.

A pozícióméretezéshez kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Belépés » {Szignál neve} » Pozícióméretezés beállításai menüben találod.

Mielőtt elmélyülnél ebben a bejegyzésben, javaslom, hogy olvasd át a belépési folyamatot bemutató leírásunkat.

Pozícióméretezés módja

 • Egyenleg megadott százaléka: ebben az esetben egy százalékértéket kell megadnod. Legfeljebb a könyvelt egyenleged ekkora százalékát kockáztatja majd a program, amikor a kezdeti stop loss távolság ismeretében lot méretet számol számodra. A Kockázat mértéke az egyenleg %-ban paraméterhez tudod megadni a százalékos értéket.

 • Fix összeg: ebben az esetben egy összeget kell megadnod a számlád devizanemében. Ha a számlád devizaneme USD, akkor az itt megadott érték dollárban lesz kifejezve, ha pedig HUF, akkor természetesen forintban. Legfeljebb az itt megadott összeg mértékéig kockáztat majd a program, amikor a kezdeti stop loss távolság ismeretében lot méretet számolja számodra. A Fix összeg paraméterhez tudod megadni az összeget.

  Példa: ha az aktuális belépési szignál pozícióméretezési beállításaiban 3000 HUF összeget adsz meg, akkor minden egyes szignál esetén a kezdeti stop távolság és a kockáztatott összeg értéke alapján számol pozícióméretet a program.

 • Kézzel megadott lot méret: ebben a program az itt megadott fix lot méretet igyekszik használni a pozíciónyitáskor – már amennyiben az a brókercég szabályai szerint is elfogadható. Amennyiben nem, akkor korrekciót hajt végre a brókercég méretezési szabályai alapján. A Fix lot méret paraméterhez tudod megadni a lot méretet.

 • Vedd figyelembe, hogy a program – helytelen lot méret megadása vagy kiszámítása esetén – lényegesen nagyobb lot méretre is korrigálni fog. Hiába adsz meg tehát a fix lot méret lehetőségnél 0.01 -et, ha a terméken a minimálisan köthető lot méret 1.00 lot: a korrekció miatt a program 1.00 lot mérettel fog piacba lépni.

  Hasonlóan jár el a program, ha 10 USD összeget szeretnél kockáztatni, de a kiszámított lot méret túl kicsi. Amennyiben olyan lot méret jön ki, amely nem felel meg a brókercég szabályainak, ott a program korrigálja a lot méretet a brókercég minimális/maximális lot méret, illetve lot méret lépcső szabályát figyelembe véve.

 • Ebben az almenüben kizárólag a szignál eredményképpen nyitott pozíciók méretezését állíthatod be. Nem itt állítható a pozícióépítés, valamint a kézi pozícióméretező panel méretezési szabályrendszere.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

A függő megbízásokhoz kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Belépés » {Szignál neve} » Pozícióméretezés beállításai menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Pozícióméretezés beállításai
A lot méret számításának, illetve megadásának beállításai.
almenü
 
 
 
Pozícióméretezés módja
Itt választhatod ki, hogy milyen módon szeretnéd kiszámítani vagy megadni a nyitandó lot méretet.
 • kézzel megadott lot méret
 • egyenleg megadott százaléka
 • fix összeg
 
Kockázat mértéke az egyenleg %-ban
Itt tudod megadni a kockázat mértékét az egyenleg százalékában.
szerkeszthető
 
Fix összeg
Itt tudod megadni a kockázat mértékét fix összeggel megadva.
szerkeszthető
 
Fix lot méret
Itt tudod megadni a fix lot méretet.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top