Konfirmációs alakzatok

Itt vagy:

A Hibrid+ expertben minden nyers belépési szignálhoz hozzárendelhetsz szűrőket és konfirmációs alakzatokat, így válhat belőlük végleges belépési szignál (vagy értesítés). A konfirmáció lényege, hogy a nyers szignál beérkezését követően – meghatározott darabszámú gyertyán keresztül – megvárjuk, hogy bekövetkezzen egy olyan gyertyaalakzat kialakulása, amely jóváhagyja a nyers szignálunkat.

Mielőtt elmélyülnél ebben a bejegyzésben, javaslom, hogy olvasd át a belépési folyamatot bemutató leírásunkat, valamint a nyers és a végleges szignálok meghatározását.

A konfirmációs alakzatok beállításait a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Belépés » {Szignál neve} » Konfirmációs alakzatok menüben találod. Megjegyzés: a Gyertya szignálhoz nem kapcsolódnak konfirmációs beállítások, hiszen annál a szignálnál ezek a konfirmációs gyertyaalakzatok képezik a szignálokat.

Alakzatok

A Hibrid+ az alábbi konfirmációs alakzatokat tartalmazza. Részletes leírásukat a Gyertya szignál bejegyzésben találod meg.

Fő szignál lejárata

Ezzel a paraméterrel szabályozhatod, hogy legfeljebb hány gyertyát szeretnél várni a fő (nyers) szignál kialakulásától számítva a konfirmáció létrejöttére.

Az alakzatok kialakulását a program minden esetben a fő szignál idősíkján várja.

 • Ha a megadott darabszámú gyertyán belül egyetlen konfirmációs alakzat sem alakul ki, akkor a nyers szignált a rendszer elutasítja és sem belépés, sem értesítés nem történhet rá.

 • Ha a megadott darabszámú gyertyán belül kialakul egy konfirmációs alakzat, akkor a kialakulás pillanatában az összes bekapcsolt szűrőfeltételnek is igaznak kell lennie. Amennyiben ez nem teljesül, a program tovább várakozik egy újabb konfirmációs alakzatra (legfeljebb a megadott gyertyaszámon belül).

 • A konfirmációs alakzatok ellenőrzésekor fontos, hogy a legoptimálisabb belépési helyszín elve érvényesül. Ez azt jelenti, hogy ha például egy nyers RSI szignál konfirmációjához kettes gyertya alakzatot várunk 15 gyertyán belül, akkor a 15 gyertyán belüli legkorábbi konfirmáció kialakulását követő gyertyában alakulhat ki a végleges szignál. Ha a robot ekkor nem futott, és pár gyertyával később kapcsoljuk be a szignált  (vagy a robotot), akkor hiába jön egy újabb kettes gyertya alakzat, azt már nem használhatjuk fel – hiszen az már nem lenne a legoptimálisabb belépési helyszín. Így az érintett RSI szignálról lemaradtunk.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

A nyers szignálokhoz (RSI, Bollinger, Trend) kapcsolódó konfirmációs alakzatok összes beállítását a Belépés » {Szignál neve} » Konfirmációs alakzatok menüben találod. Az alábbi táblázatban szereplő leírásokban az RSI szignált említjük, de minden szignálnál a saját elnevezését érdemes behelyettesítened.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Fő szignál lejár X gyertyától
Ennyi gyertyán túl nem vesszük figyelembe a fő RSI szignált, amelyhez a jóváhagyást várjuk.
szerkeszthető
 
Egyes gyertya alakzat?
Jóváhagyhatja-e a(z) RSI szignált az egyes gyertya alakzat?
 • Nem
 • Igen
Kettes gyertya alakzat?
Jóváhagyhatja-e a(z) RSI szignált a kettes gyertya alakzat?
 • Nem
 • Igen
Hármas gyertya alakzat?
Jóváhagyhatja-e a(z) RSI szignált a hármas gyertya alakzat?
 • Nem
 • Igen
Engulfing gyertya alakzat?
Jóváhagyhatja-e a(z) RSI szignált az Engulfing gyertya?
 • Nem
 • Igen

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top