How Can We Help?

Munkaidő és zárás

A Munkaidő és zárás szűrő arra szolgál, hogy pontosan meghatározd, melyik szignál modul mikor nyithat és zárhat pozíciót. A nyitással és zárással kapcsolatos beállításokat a Belépés » {Szignál neve} » Szűrések » Munkaidő és zárás menüben éred el.

Lényeges továbbá, hogy a nyitásra nincs, de a zárásra vonatkozóan van globális beállítás is. Ez utóbbit a Belépés » Zárás » Idő alapú globális zárás menüben találod; működési elve tökéletesen megegyezik a szignálhoz kapcsolt záráséval, a különbség csak annyi, hogy a globális zárás a Hibrid+ adott magic számú példánya által kezelt összes pozíciót és függő megbízást likvidálja.

Nyitás

 • Amennyiben azt szeretnéd, hogy az adott szignál folyamatosan (non-stop) működjön, akkor a Folyamatos működés? nevű paramétert szükséges Igen állapotra állítanod. Ekkor a korábban rögzített működési időintervallumok beállításai irrelevánsak (nem szükséges őket kitörölnöd).

 • Korlátlan számú munkaidő szakaszt adhatsz meg. Egy munkaidőszak a kezdő- és végidőpontból áll; a kezdeti időpontban már történhet belépés, a végidőpontban már nem történhet belépés.

 • A munkaidő szakaszok napon belüliek és napon átívelők is lehetnek.

  Az alábbi mindkét megadás helyes:

  • Napon belüli – szakasz kezdete: 8 óra, szakasz vége: 16 óra. Ebben az esetben minden nap 8 órától 16 óráig érvényes ez a szakasz.
  • Napon átívelő – szakasz kezdete: 21 óra, szakasz vége: 4 óra. Ebben az esetben minden nap 21 órától a következő nap hajnali 4 óráig érvényes ez a szakasz.
 • Amennyiben a Zárás kereskedési időszak végén? funkció engedélyezve van, vedd figyelembe, hogy a megadott időpontot követően a pozíciónyitási lehetőség le lesz tiltva.

  Példa: hiába adod meg üzemidő szakasz végének a 22 órát, ha a napi zárás be van állítva 21 órára. Ebben az esetben ugyanis 21 órakor (és utána) a program automatikusan zárja a szignálhoz kapcsolódó ügyleteket, és nem engedi újabb pozíciók megnyílását a szignál alapján.

 • Korlátlan munkaidő szakaszt hozhatsz létre, köztük átfedés is lehetséges.

  Ha több munkaidő szakaszod van és az egyiknél az egész napra érvényes, akkor a többi szakasz kezdő- és végidőpontja nem lesz releváns.

Zárás

 • Amennyiben azt szeretnéd, hogy az adott szignál nyitott ügyletét (ügyleteit) egy megadott időpontban – vagy utána – a program zárja, akkor kapcsold be a Zárás kereskedési időszak végén? funkciót.

  A funkciónál eldöntheted, hogy a zárást naponta, vagy csak péntekenként szeretnéd végrehajtani a beállított időpontban. Az előbbi célja a daytrade stratégiák esetében, utóbbi pedig a hét eleji gap elkerülése érdekében lehet hasznos.

  Amennyiben a Nincs zárás opciót választod, a program sosem fogja az adott szignált idő alapon zárni (kivéve, ha a globális idő alapú zárás engedélyezve van a Belépés » Zárás » Idő alapú globális zárás menüben).

 • A zárási időpont kezelése brókeridő alapján történik, mely a brókercég szerverének időzónája. Járj el körültekintően, hiszen a számítógéped órájának időzónája és a bróker időzónája eltérhet.

 • Ha nem folyamatos nyitvatartású termékkel kereskedsz, akkor mindig a brókercég által beállított zárási időpont előtti időpontot adj meg legalább 5-10 perccel. Erre azért van szükség, mert a a zárás végrehajtásához árfolyamváltozás és likviditás szükséges. Ha nagyon „kicentized” a a zárási időpontot, akkor lehet, hogy a brókercég felől már nem jön árfolyamváltozás, amire a robot el tudná indítani a zárási folyamatot, de akár az is előfordulhat, hogy a nyitvatartás utolsó percében-másodpercében indított zárási parancsot nem hajtja végre a brókercég.

  Példa: ha a DAX instrumentum a brókercég időzónája szerint 8 és 21 óra között van nyitva, akkor a zárási időpontot 20:50-re add meg. A 10 perc még a kisebb forgalmú termékeken is megfelelő toleranciát biztosít.

 • A zárási folyamat a szignál összes élő pozícióját, valamint függő megbízását lezárja.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

A nyitással és zárással kapcsolatos beállításokat a Belépés » {Szignál neve} » Szűrések » Munkaidő és zárás menüben éred el.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Folyamatos működés?
Ha engedélyezed a folyamatos működést, akkor a robot non-stop működik. Ilyenkor a munkaidő szakaszok megadása irreleváns.
 • Nem
 • Igen
 
Zárás kereskedési időszak végén?
Mikor zárjon a program a megadott időpontban?
 • Nincs zárás
 • Zárás pénteken
 • Zárás minden nap
 
Zárás időpontja
Az itt megadott időpontban (óra) záródnak a pozíciók.
szerkeszthető
 
Perc
Az itt megadott időpontban (perc) záródnak a pozíciók.
szerkeszthető
 
Munkaidő szakaszok száma
Itt adhatod meg, hány munkaidő szakaszt szeretnél megadni.
szerkeszthető
 
Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
1. munkaidő szakasz
Itt adhatod meg az 1. szakasz beállításait.
almenü
 
 
 
Munkaidő kezdete
Az itt megadott időpontban (óra) kezdődik a munkaidő.
szerkeszthető
 
Perc
Az itt megadott időpontban (perc) kezdődik a munkaidő.
szerkeszthető
 
Munkaidő vége
Az itt megadott időpontban (óra) befejeződik a munkaidő.
szerkeszthető
 
Perc
Az itt megadott időpontban (perc) befejeződik a munkaidő.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top