• Kereskedési stratégiák

Kereskedési stratégiák

A cikket Radulovic Attila írta.

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Az alábbiakban nem konkrét stratégiákról lesz szó, hanem olyan piaci szituációkról, amelyekre a legtöbb kereskedési rendszer épül.

Kereskedési stílusok és stratégiák kategóriái

A kereskedési stílusokat és stratégiákat több szempont alapján is lehet csoportosítani. Vannak kereskedési stratégiák, melyeknek magas a nyerési aránya, és van melyeknek magas a profit aránya. Azoknál a stratégiáknál, ahol magas a nyerési arány a profit szint általában kisebb, mint a stop-loss szint. Leginkább ilyenek a skalp stratégiák, amelyek kis profit céllal, és nagy stop loss-szal kereskednek, viszont 10-ből 8-9 kereskedés nyereséges. Azoknál a stratégiáknál ahol magas a profit arány, viszont alacsonyabb a nyerési arány, akár több veszteséges kereskedés is lehetséges mint nyereséges, viszont a nagyobb profit szint miatt így is sikeres. Ilyen például a breakout (kitörés) stratégia, ahol a tréder kis pozíciókat nyit, alacsony stop szinttel egy esetleges nagyobb ármozgásra (rally-ra) számítva. Ennél a stratégiánál előfordul, hogy gyakran kerül a stop szint kiütésre mínuszban amikor az árfolyam visszamegy egy kicsit, viszont amikor a várt kitörés megtörténik akkor akár nagy nyereség is elérhető.

Szeretnél értesülni az ehhez hasonló bejegyzéseinkről?

Ha igen, mindenképpen iratkozz fel hírlevél-listánkra!

Írta: |2018-09-18T15:28:55+00:002018. augusztus 28., kedd|

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a traderklub.hu társalapítója és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban.

Szólj hozzá!

3 + 4 =