Cimballi: Flat korrekciók (Trader Klub webinárium, 2020. szeptember 1.)

Rendszeresen szervezünk minőségi webináriumokat a Trader Klub keretein belül, amelyekkel az a célunk, hogy hasznos tudást és információt közvetítsünk a követőink számára. A webináriumokon ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők.

2020. szeptember 1-én kedden, 18.00-kor tartottunk ingyenes, Trader Klubos webináriumot, amelynek előadója Cimballi (Nagyferenczi László) kereskedő volt.

Az előadóról

Cimballi

Cimballi, független daytrader, Kanadában él. Kontextus-momentum-szignál módszere és szemléletmódja Elliott hullámelmélete és az RSI indikátor összekötésén alapszik. Végzettségét tekintve diplomás közgazdász, okleveles tréner és CTI szakmai coach.

Nagyferenczi László (Cimballi)

Az előadás témája

Flat korrekciók kialakulásának teóriája

FLAT!

Elliott (flat) lapos korrekciójában több van, mint első pillantásra, vagy kezdő kereskedőként gondolnánk. Minden trendszakaszt, amit kötni szeretnénk valamilyen korrektív alakzat előz meg. Leginkább sorozatos, kusza fordítási kísérleteknek tűnnek, amelyek kudarcba fulladnak, így végül mégiscsak a trend folytatódik. A korrektív alakzatok felismerésére ezért erősítsünk rá! Belőlük jön ugyanis a lökés, ami a kereskedhető elmozdulást adja.

A korrekciók közül a flat szerkezet valós időben kevésbé zűrös vagy kétértelmű, mint a többi társa, és léteznek olyan ismétlődő előfordulásai, amelyeket rendre jobb minőségű, ezért könnyebben kereskedhető trendszakaszok követnek. Bemutatom a teóriámat, hogy szerintem mitől keletkeznek, így jobban megértjük milyen kereskedői hangulatváltozás, illetve döntések sora hozza létre a lapos korrekció három hullámát. Azonosítsuk be a flat cikluson belüli helyét és vizsgáljuk be őket tucatszám, minden méretben.

Előzetes ajánlott olvasmány az „Építőelemek – Kerülj előnybe! Elliott hullámaival” alapozó segédlet (PDF/EPUB) 41., valamint 45-48. oldal, de a találkozónkon ennél jóval többről lesz szó. A kiadvány elérhető itt.

Találkozzunk és indítsuk jól együtt az őszi szezont szeptember 1-én este 6-kor!

A webinárium felvétele

A webinárium vágott felvételét itt tudod megtekinteni. Figyelmedbe ajánljuk a webináriumainkon történő élő részvételt, hiszen úgy akár élőben is kérdezhetsz az előadótól!

Szeretnél hasonló tartalmakat kapni?

Iratkozz fel a Trader Klub hírlevelére!

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Horváth Gábor

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.