Gyenes Csaba: Varázslás opciókkal – bevezető a részvényopciók világába (Trader Klub webinárium, 2021. február 4.)

Rendszeresen szervezünk minőségi webináriumokat a Trader Klub keretein belül, amelyekkel az a célunk, hogy hasznos tudást és információt közvetítsünk a követőink számára.

2021. február 4-én csütörtökön, 18.00-kor tartottuk ingyenes, Trader Klubos webináriumunkat, amelynek Gyenes Csaba volt az előadója.

Az előadás címe

Varázslás opciókkal - bevezető a részvényopciók világába

A tőzsde egyedülálló műfaja az opciókkal való kereskedés. Az opció a tőzsde világában az egyik legbonyolultabb, és ezáltal a legsokoldalúbban használható és talán a legjobb kockázat/hozam aránnyal rendelkező instrumentum. Amikor opciókkal kereskedünk, akkor elsősorban nem magával a termékkel, hanem annak eladására/vételére szóló jogokkal/kötelezettségekkel kereskedünk. A szakirodalom azt mondja, hogy az alapopciók kombinációjával bármely piaci szituáció lemodellezhető, és vele profitot termelhetünk, legyen az egy hatalmas esés vagy éppen egy lassú oldalazás. Az opciók elsőre bonyolultnak tűnhetnek, de sokkal rugalmasabban kezelhetőek, mint bármely más termék. Biztosítást köthetünk részvényeinkre, extra jövedelemhez juthatunk, és a részvény irányának ismerete nélkül is profitot termelhetünk. Az opciós kereskedéssel megtérülésünk valószínűségét is számszerűsíthetjük.

Az előadás témájáról

 • Az opciók rövid története

 • Opciók a mindennapokban

 • Opció a tréder varázspálcája

 • Mi is az az opció pontosan?

 • Az opciók árát befolyásoló tényezők

 • A Nobel-díjas modell

 • A félelemindex

 • Az opciós kereskedés szereplői

 • Alapopciók bemutatása

 • Stop és Profit taking opciók

 • Extra jövedelem opciókkal

 • Mindegy, csak mozogjon

 • Egyszerű stratégiák bemutatása a thinkorswim platformon

Előadó:

Gyenes Csaba

Gyenes Csaba

Nevem Gyenes Csaba, 39 éves, okleveles villamosmérnök vagyok. Az egyetemi tanulmányaim után rögtön a tőzsde felé vettem az irányt. Az első években az amerikai piacon vállalatok részvényeivel kereskedtem napon belül, majd figyelmem egyre inkább a részvénypiac mögött meghúzódó opciós piacra terelődött. 2007-ben társaimmal létrehoztuk Magyarország első részvényszűrő szolgáltatását a BetBulls-t, valamit több száz oldalnyi szakirodalmat tettünk magyar nyelven bárki számára ingyenesen elérhetővé. Részt vettem brókerek oktatásában, akkreditált képzésekben, illetve brókercégek kereskedési rendszereinek fejlesztésében. Tőkefinanszírozott program keretében aktívan kereskedtem amerikai, európai és ausztrál vállalatok részvényeivel. A Huntraders Klub keretein belül elsősorban a kezdő tőzsdéseket, a szakma iránt érdeklődőket támogatom felkészülésükben, specialitásom a részvényopciós stratégiák és a részvények napon belüli kereskedése.

A webinárium videófelvétele

A webinárium vágott felvételét itt tudod megtekinteni. Figyelmedbe ajánljuk a webináriumainkon történő élő részvételt, hiszen úgy akár élőben is kérdezhetsz az előadótól!

Ha még nem vagy feliratkozva a Trader Klub hírlevelére, ezt mindenképpen tedd meg, hiszen a közelgő webináriumokra csak ott tudsz jelentkezni.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Radulovic Attila

Radulovic Attila vagyok, a traderklub.hu társalapítója és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban.