A hit

Minden egyes hit az énünk része. A hitek határozzák meg, hogy hogyan éljük az életünket. Nem velük születünk, hanem idővel szert teszünk rájuk, sok esetben nem is szabad akartunk szerint, hanem mások által, a tudatos beleegyezésünk nélkül. A hiteink a legkülönbözőbb tapasztalásokkal gyűlnek, és amikor szert teszünk egyre, attól kezdve vonzódunk a hozzá hasonlókhoz, aztán elutasítsunk mindent, ami ellentétes velük. Formálják az életünket, hiszen úgy irányítják a megértésünket és a felfogásunkat, hogy az információk a környezet felől megegyezzenek azzal, amit hiszünk. Emellett létrehozzák elvárásainkat is, melyek tulajdonképpen a jövőbeli pillanatra kivetített hitek, melyek meghatározzák az eredményeinkkel kapcsolatos érzelmeinket.

Bármit teszünk, az összhangba lesz azzal, amit hiszünk. A hitek olyan energiákból vagy erőkből állnak, melyeket nem lehet létrehozni, elpusztítatni, csak átalakítani. Legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, hogy megszabadulj egy hittől, hogy kikapcsolod, kiveszed belőle az energiát, s így nem tud hatni a felfogásodra, vagy a viselkedésedre. Például „a pénz nem jön könnyen.” hitet átalakíthatjuk a „pénz könnyen is jöhet”-re.

Miért olyan fontos, hogy belső meggyőződésből, kétely nélkül elhiggyük, hogy bármi megtörténhet, és mindig számoljunk az ismeretlennel, amire nem számítunk? Ha el hisszük, hogy minden tradenek bizonytalan a kimenetele, akkor biztosan meghatározzuk előre a kockázatot, biztosan zárjuk a vesztőket, biztosan lesz egy rendszerünk a profitkivételre. Emellett ha elhisszük, hogy bármi megtörténhet, akkor nincs semmi, amit az elménk el akarna kerülni. Mivel a bármi magában foglal mindent, ez a hit egy táguló erőként fog hatni a piaci információ felfogására, lehetővé téve számunkra, hogy olyan információkat is megértsünk, melyek másként láthatatlanok maradnának. Így edződik az elme a valószínűségekben gondolkodásra.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Horváth Gábor

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.