• Önfegyelem

Önfegyelem

A cikket Horváth Gábor írta.

Az önfegyelem nem személyes jellemvonás, hanem technika a mentális váz létrehozására, módosítására. Mindenki, aki kereskedik megtanul valamit, de nagyon kevesen tanulják meg azt a magatartást, amely nélkülözhetetlen a hosszú távú nyertessé váláshoz. Az különbözteti meg a sikeres trédereket a nem sikeresektől, hogy a nyerteseknek van egy olyan beállítottságuk, amely lehetővé teszi a számukra, hogy nyugodtak, fókuszáltak és magabiztosak maradjanak a kedvezőtlen és kiszámíthatatlan piaci helyzetben is. Ennek eredményeként nincsenek kitéve a szokásos félelmeknek és hibáknak.

Nehéz felfedezni a zavaró gondolatot amely kiesést okoz a fókuszálásban vagy a koncentrációban. Ha azon veszed észre magad, hogy nem a célodra, vagy a cél teljesítéséhez szükséges lépésekre koncentrálsz, tereld vissza a gondolataidat, szavaidat és tetteidet, hogy azok újra a célra irányuljanak. Minél gyakrabban csinálod ezt, annál gyorsabban hozod létre azt a mentális vázat amely úgy fog működni, ahogy az a célodnak megfelelő. Amikor a célod tiszta, és semmilyen más energia nem zavarja, akkor jobb a fókuszálási képességed, és valószínűbb, hogy eléred amit akarsz.
Akármit gondolsz, mondasz vagy teszel, az energiát ad, valamilyen hitet a mentális rendszeredben. A kívánság erő.

Írta: |2018-08-21T14:33:54+00:002018. augusztus 21., kedd|

A szerzőről:

Horváth Gábor vagyok, a Trader Klub társalapítója és szerkesztője. 2006-ban kezdtem a tőzsdei kereskedést, 2010-től a kereskedés a fő tevékenységem. Számomra ez nem munka, hanem hivatás. Szeretem azt, amit csinálok. Ez a szerelem hozta magával, hogy elkezdtem átadni az ismereteim és a tapasztalataim azoknak, akik szintén elhivatottságot éreznek a szakma iránt.

Szólj hozzá!

25 − = 16