How Can We Help?

A Beállítások menü

Itt vagy:

A Beállítások menüben a legfontosabb globális beállításokat találod. A menüben további almenüket, illetve néhány paramétert is találsz.

Almenük

 • Darabszámok: ez az almenü a Hibrid+ pozíciókkal kapcsolatos beállításait tartalmazza, bővebben a Darabszámok című bejegyzésben találsz róla információkat.

 • Tőkevédelem: ez az almenü a Hibrid+ tőkevédelmi funkciójának beállításait tartalmazza, bővebben a Tőkevédelem című bejegyzésben találsz róla információkat.

 • Kezdeti stop vonal: ez az almenü a Hibrid+ kezdeti stop vonalának beállításait tartalmazza, bővebben a Kezdeti stop vonal című bejegyzésben találsz róla információkat.

 • Színek és stílusok: itt globális színbeállításokat találsz.

Paraméterek

Irányszűrés kikapcsolása sikertelen ügylet esetén is

Ez a paraméter szabályozza, hogy mikor kapcsolja ki a robot az adott kereskedési irány szűrését Egyszeri nyitási üzemmódban. Az Egyszeri nyitás üzemmód célja, hogy lehetővé tegye a félautomata kereskedési üzemmódot. Megadod az engedélyezett irányt (vagy irányokat), és a bekapcsolt irányokban legfeljebb egyetlen automatikus vagy félautomatikus szignál végrehajtást engedélyezel a programnak.

A témáról bővebben az Alap gombok, valamint A belépési folyamat bejegyzésekben olvashatsz.

 • Igen

  Ha az adott ügylet megnyitása sikertelen, akkor is kikapcsoljuk az irányt vezérlő gombot Egyszeri nyitás üzemmódban.

 • Nem

  Ha az adott ügylet megnyitása sikertelen, akkor nem kikapcsoljuk az irányt vezérlő gombot Egyszeri nyitás üzemmódban.

SL szintek viselkedése

A stop-loss kezelése a szoftverben kétféle lehet:

 • Minden pozíciónak saját stop-loss: ebben az üzemmódban a stop-loss szint közös lesz az összes ügyletnél. Ez azt jelenti, hogy az összes pozíció esetében az adott pozíció helyzetétől és állapotától függ, hogy melyik stop-loss menedzselési funkció cselekedhet vele kapcsolatban.

  Fontos, hogy az aktuális menedzselési beállítások minden pozícióra egyaránt vonatkoznak – csupán az elvárt R és egyéb értékek kapcsán minden pozíció önálló egységet képez.

 • Közös stop-loss az utolsó pozíció alapján: ebben az üzemmódban az időben utoljára megnyílt pozíció stop-loss szintjét örökli az összes korábbi pozíció (függetlenül attól, hogy egyébként önálló menedzselés során valamely funkció kedvezőbb szintet biztosítana neki, vagy nem).

  Ezt a funkciót például akkor érdemes használni, ha pozícióépítés során az időben utoljára megnyitott pozíció stop-loss szintjére szeretnénk mozgatni a korábbi összes pozíció stop-loss szintjét.

 • A funkció kikapcsolásakor az összes nyitott pozíció azonnal visszatér a saját menedzseléséhez, vagyis akár azonnal megtörténnek azok a stop-loss módosítások, amelyek a bekapcsolt érvényes menedzselési funkciók által amúgy is érvényesek lennének.

Pozícióhoz tartozó megjegyzés

Itt megadhatsz egy rövid megjegyzést, amely minden, Hibrid+ által nyitott ügylet Megjegyzés mezőjébe bekerül. Ezt a mezőt az MT4 terminál panelének Kereskedés és Számlatörténet fülén tudod megjeleníteni. A megjegyzés oszlop információt ad a pozíciók eredetével kapcsolatban, hogy melyik expert milyen magic szám alapján nyitotta az ügyletet.

A megjegyzés rovatban mindenképpen látható a Hibrid+ robot neve, magic száma. A megjegyzés teljes hossza legfeljebb 27 karakter lehet.

Kézzel nyitott pozícióhoz tartozó megjegyzés

Itt ugyancsak egy rövid megjegyzést adhatsz meg, amely a pozícióméretező által nyitott ügyletek Megjegyzés mezőibe kerül. Ezt a mezőt az MT4 terminál panelének Kereskedés és Számlatörténet fülén tudod megjeleníteni. A megjegyzés oszlop információt ad a pozíciók eredetével kapcsolatban, hogy melyik expert milyen magic szám alapján nyitotta az ügyletet.

A megjegyzés rovatban mindenképpen látható a Hibrid+ robot neve, magic száma. A megjegyzés teljes hossza legfeljebb 27 karakter lehet.

Instrumentum tulajdonságai

A pontos távolságkijelzéshez és pozícióméretezéshez elengedhetetlen, hogy a robot ismerje a számításokhoz szükséges adatokat. A Trader Klubos kereskedőrobotok minden esetben dinamikusan, a brókercégtől kérdezik le ezeket az információkat, azonban sajnos sokszor előfordul, hogy a kapott adatok helytelenek, vagy nem használhatók.

Az Instrumentum tulajdonságainak felülbírálása című bejegyzésben elolvashatod a funkció részletes bemutatóját.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top