A Beállítások menü

Itt vagy:

A Beállítások menüben a legfontosabb globális beállításokat találod. A menüben további almenüket, illetve néhány paramétert is találsz.

Almenük

 • Darabszámok: ez az almenü a Hibrid+ pozíciókkal kapcsolatos beállításait tartalmazza, bővebben a Darabszámok című bejegyzésben találsz róla információkat.

 • Tőkevédelem: ez az almenü a Hibrid+ tőkevédelmi funkciójának beállításait tartalmazza, bővebben a Tőkevédelem című bejegyzésben találsz róla információkat.

 • Kezdeti stop vonal: ez az almenü a Hibrid+ kezdeti stop vonalának beállításait tartalmazza, bővebben a Kezdeti stop vonal című bejegyzésben találsz róla információkat.

Paraméterek

Irányszűrés kikapcsolása sikertelen ügylet esetén is

Ez a paraméter szabályozza, hogy mikor kapcsolja ki a robot az adott kereskedési irány szűrését Egyszeri nyitási üzemmódban. Az Egyszeri nyitás üzemmód célja, hogy lehetővé tegye a félautomata kereskedési üzemmódot. Megadod az engedélyezett irányt (vagy irányokat), és a bekapcsolt irányokban legfeljebb egyetlen automatikus vagy félautomatikus szignál végrehajtást engedélyezel a programnak.

A témáról bővebben az Alap gombok, valamint A belépési folyamat bejegyzésekben olvashatsz.

 • Igen

  Ha az adott ügylet megnyitása sikertelen, akkor is kikapcsoljuk az irányt vezérlő gombot Egyszeri nyitás üzemmódban.

 • Nem

  Ha az adott ügylet megnyitása sikertelen, akkor nem kikapcsoljuk az irányt vezérlő gombot Egyszeri nyitás üzemmódban.

Túlvállalt kockázat ellenőrzése kézi méretezésnél?

A pozícióméretező panelnél több olyan üzemmód van, amikor te határozod meg, hogy mekkora összeget kockáztatnál a tervezett ügyleten. Ha a tervezett veszteséget az egyenleg százalékában, vagy konkrét összegben fejezed ki, előfordulhat, hogy a tervezett kockázatnál magasabb lesz a valódi kockázat. Ennek az oka lehet, hogy például a túl távoli kezdeti stop-loss távolság miatt, már nem csökkenthető a lot méret.

A méretező panel mindig megjeleníti a pontos kockázatot, amely a gombra kattintás pillanatában érvényes lesz a tervezett ügyletre. Ezzel a paraméterrel azt döntheted el, hogy az általad beállított százalékos, vagy összegszerű kockázatnál magasabb kockázat esetén mi történjen.

Ezzel a paraméterrel eldöntheted, hogy

Ezt a paramétert bármikor állíthatod, akkor is, ha a kezdőtőkét védő funkció aktív, de vedd figyelembe, hogy a módosítást követő pillanatban a robot azonnal zárni fog, amennyiben az általad megadott új százalékérték miatt cselekvésre van szükség.

 • Igen

  Ha a kockázat valamiért magasabb, mint az általad meghatározott százalékos vagy összegszerű keret, akkor a program nem engedélyezi az ügylet megnyitását, és elszürkíti a végrehajtó gombot, valamint kattintáskor felugró hibaüzenetet ad.

 • Nem

  A program akkor is megnyitja az ügyletet, ha a kockázat valamiért magasabb, mint az általad meghatározott százalékos vagy összegszerű keret.

SL szintek viselkedése

A stop-loss kezelése a szoftverben kétféle lehet:

 • Minden pozíciónak saját stop-loss: ebben az üzemmódban a stop-loss szint közös lesz az összes ügyletnél. Ez azt jelenti, hogy az összes pozíció esetében az adott pozíció helyzetétől és állapotától függ, hogy melyik stop-loss menedzselési funkció cselekedhet vele kapcsolatban.

  Fontos, hogy az aktuális menedzselési beállítások minden pozícióra egyaránt vonatkoznak – csupán az elvárt R és egyéb értékek kapcsán minden pozíció önálló egységet képez.

 • Közös stop-loss az utolsó pozíció alapján: ebben az üzemmódban az időben utoljára megnyílt pozíció stop-loss szintjét örökli az összes korábbi pozíció (függetlenül attól, hogy egyébként önálló menedzselés során valamely funkció kedvezőbb szintet biztosítana neki, vagy nem).

  Ezt a funkciót például akkor érdemes használni, ha pozícióépítés során az időben utoljára megnyitott pozíció stop-loss szintjére szeretnénk mozgatni a korábbi összes pozíció stop-loss szintjét.

 • A funkció kikapcsolásakor az összes nyitott pozíció azonnal visszatér a saját menedzseléséhez, vagyis akár azonnal megtörténnek azok a stop-loss módosítások, amelyek a bekapcsolt érvényes menedzselési funkciók által amúgy is érvényesek lennének.

Pozícióhoz tartozó megjegyzés

Itt megadhatsz egy rövid megjegyzést, amely minden, Hibrid+ által nyitott ügylet Megjegyzés mezőjébe bekerül. Ezt a mezőt az MT4 terminál panelének Kereskedés és Számlatörténet fülén tudod megjeleníteni. A megjegyzés oszlop információt ad a pozíciók eredetével kapcsolatban, hogy melyik expert milyen magic szám alapján nyitotta az ügyletet.

A megjegyzésnél látható a Hibrid+ robot neve, magic száma. A megjegyzés teljes hossza legfeljebb 27 karakter lehet.

Instrumentum tulajdonságai

A pontos távolságkijelzéshez és pozícióméretezéshez elengedhetetlen, hogy a robot ismerje a számításokhoz szükséges adatokat. A Trader Klubos kereskedőrobotok minden esetben dinamikusan, a brókercégtől kérdezik le ezeket az információkat, azonban sajnos sokszor előfordul, hogy a kapott adatok helytelenek, vagy nem használhatók.

Az Instrumentum tulajdonságainak felülbírálása című bejegyzésben elolvashatod a funkció részletes bemutatóját.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

Az almenüket és paramétereket a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Beállítások menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Irányszűrés kikapcsolása sikertelen ügylet esetén is
Nem: csak megvalósult ügylet esetén kapcsoljuk ki az adott irány szűrését. Igen: sikertelen ügylet megvalósítás esetén is kikapcsoljuk az adott irány szűrését.
 • Nem
 • Igen
 
 
Túlvállalt kockázat ellenőrzése kézi méretezésnél?
Ha bekapcsolod ezt a funkciót, akkor a százalékos és összegszerű kockázat túllépésekor a pozícióméretező nem engedi megnyitni az ügyletet.
 • Nem
 • Igen
 
 
SL szintek viselkedése
Eldöntheted, hogy több azonos pozíció esetén hogyan kezeled az SL szinteket: minden pozíciónak egyedi SL szintje lehet, vagy minden pozíció az utolsó pozíció SL szintjét örökli?
 • Saját SL minden pozíciónak
 • Közös SL a legutolsó pozíció alapján
 
Pozícióhoz tartozó megjegyzés
Ez a szöveg bekerül a pozíciók és megbízások 'Megjegyzés' rovatába.
szerkeszthető
 
 
Instrumentum tulajdonságai
Az instrumentumhoz tartozó tulajdonságok felülbírálása.
 • Elrejtés
 • Megjelenítés
 
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top