How Can We Help?

Darabszámok

Itt vagy:

Az expertben lévő automatizált szignáloknál beállíthatod, hogy milyen feltételek mellett hány ügylet nyílhat általuk. Ezeket a beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Beállítások » Darabszámok menüben találod.

Hedge engedélyezett?

Ezzel a paraméterrel szabályozhatod az ellentétes irányú ügyletek nyitását.

 • Igen – ebben az esetben nyílhatnak a korábbival ellentétes irányú pozíciók vagy függő megbízások az aktuális magic szám alatt.

 • Nem – ebben az esetben nem nyílhatnak a korábbival ellentétes irányú pozíciók vagy függő megbízások az aktuális magic szám alatt.

Példa: valamelyik automatizált szignál korábban buy irányú pozíciót (vagy buy irányú függő megbízást) nyitott. A pozíció még nyitva van, amikor egy újabb, ezúttal sell irányú belépési jelzés érkezik. Ha a Hedge engedélyezett? paraméter értéke Igen, akkor az új ügylet megnyílhat, ha pedig Nem, akkor nem nyílhat meg. A nyitás további feltétele, hogy minden más feltétel (szűrések) megfelelő legyen, illetve ne legyen más korlátozás (pl. darabszám limit).

Ha a beállítást Nem állapotra állítod, de már van élő buy és sell pozíció, akkor a program egyiket sem zárja – a kereskedő feladata eldönteni, hogy ezzel a helyzettel mit tesz. Amíg ez az állapot nem szűnik meg, addig az automatizált szignál nem fog másik ügyletet nyitni, hiszen az újabb buy ügyletek nyitása a már futó sell, míg az új sell ügyletek nyitása az életben lévő buy pozíció miatt lesz tiltva.

Pozíciók számának korlátozása?

Ha a Pozíciók számának korlátozása paraméter értéke Igen, akkor meghatározhatod, hogy egy időben legfeljebb hány nyitott pozíció lehet irányonként. Ha Nem, akkor végtelen számú pozíció nyílhat (a kereskedési számla kapacitásáig).

Buy pozíciók maximális száma

Ezzel a paraméterrel a nyitott buy ügyletek maximális számát határozhatod meg. A nulla érték a korlátlant jelenti, vagyis ebben az esetben a buy pozíció típusra nem lesz darabszám korlátozás.

Sell pozíciók maximális száma

Ezzel a paraméterrel a nyitott sell ügyletek maximális számát határozhatod meg. A nulla érték a korlátlant jelenti, vagyis ebben az esetben a sell pozíció típusra nem lesz darabszám korlátozás.

Jó tudni

 • A pozícióméretező panelen keresztül indított élő ügyletekre sem a hedge, sem a darabszám korlátozás nem vonatkozik. Ennek oka, hogy a méretező esetében a kereskedő saját hatáskörben dönthet arról, hogy áthágja-e a korlátozásokat bizonyos szituációban.

  A pozícióméretező panelen keresztül indított függő megbízások esetén az alábbi szabályok érvényesek:

  • ha van legalább 1 darab élő buy pozíció, akkor a korábban manuálisan elhelyezett sell stop és sell limit megbízások törölve lesznek, és ilyen típusú megbízások nem helyezhetők ki;
  • ha van legalább 1 darab élő sell pozíció, akkor a korábban manuálisan elhelyezett buy stop és buy limit megbízások törölve lesznek, és ilyen típusú megbízások nem helyezhetők ki.
 • A darabszám korlátozás az élő ügyletekre vonatkozik. Ha a robot automatizált szignáljai által kihelyezésre kerültek függő megbízások, akkor rájuk csak akkor vonatkozik ez a korlátozás, ha teljesülnek, vagyis élő pozíciókká válnak.

  Ha az adott irányban elérjük a darabszám korlátozást, a program automatikusan törli a már kihelyezett, de még nem teljesült megbízásokat annak érdekében, hogy a darabszám limitet ne lépjük túl.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

A darabszámhoz kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Beállítások » Darabszámok menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Hedge engedélyezett?
Ha engedélyezed, akkor egyszerre lehetnek nyitva buy és sell irányú pozíciók és függő megbízások is.
 • Nem
 • Igen
Pozíciók számának korlátozása?
Ha engedélyezed, akkor korlátozhatod a pozíciók darabszámait.
 • Nem
 • Igen
 
Buy pozíciók maximális száma
Legfeljebb ennyi buy pozíció lehet nyitva egyszerre.
szerkeszthető
 
Sell pozíciók maximális száma
Legfeljebb ennyi sell pozíció lehet nyitva egyszerre.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top