How Can We Help?

Tőkevédelem

Itt vagy:

A tőkevédelem funkcióval biztosíthatod, hogy a kiinduló tőkédből százalékosan megadott maximális veszteség elérésekor automatikus leállás és kényszerzárás történjen. A funkció beállításait a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Beállítások » Tőkevédelem menüben találod.

Alapelv

A funkció egy megadott időpontban rögzített kezdeti egyenlegértéktől figyeli az aktuális magic szám alatt lezárult és élő ügyletek szumma eredményét. Amennyiben ez a szumma eredmény veszteség, és eléri vagy meghaladja a kezdeti egyenleg megadott százalékát, a program lezárja a nyitott pozíciókat és kihelyezett függő megbízásokat, és kikapcsolja az Egyszeri nyitás () és  Többszörös nyitás () gombokat.

Ettől kezdve nem nyílhat sem automata, sem kézi pozíció vagy megbízás mindaddig, míg a kezdeti egyenleg visszaállítása nem történik meg. (A visszaállítás módjáról ebben a bejegyzésben olvashatsz.)

Jó tudni

 • A tőkevédelmi funkció egy korábban regisztrált időpont és az akkori egyenlegérték, valamint a megengedett veszteség százalékosan kifejezett értéke alapján dolgozik. Bármikor dönthetsz úgy, hogy a Kezdőtőke visszaállítása gomb segítségével kezdetinek állítod be az aktuális időpontot és egyenlegértéket.

 • A tőkevédelem funkció a lehető leggyorsabban hajtja végre a kényszerzárást abban a pillanatban, amikor az szükségessé válik (feltételezem a folyamatos robotfuttatást). Ezzel együtt azonban piaci zárásról van szó, amelyet a piaci helyzet, a brókercég végrehajtási gyorsasága, az internetkapcsolatod sebessége és a számítógéped erőforrásai is befolyásolnak, ezért a lezárt pozíciók végső eredményével együtt elképzelhető, hogy eltérést tapasztalhatsz negatív vagy pozitív irányban is.

 • A tőkevédelem nem globális és nem számlaszinten működik! Több Hibrid+ példány számlán belüli futtatásakor vedd figyelembe, hogy a tőkevédelmi funkció minden esetben csak a példány saját magic számán lévő ügyletek eredményeit veszi figyelembe. Ez azt jelenti, hogy ha például 3 Hibrid+ példányt indítasz el, és mind a háromnál beállítod kiindulópontnak az aktuális időpontot és az egyenleget, akkor mindegyik példány csak a saját pozícióinak eredménye alapján fog dolgozni.

  Előfordulhat az is, hogy hogy az összes példánynak más regisztrált kezdőidőpontja és beállított százalékos veszteségfigyelési százaléka van.

 • A funkció nem befolyásolja a számládon futó többi Hibrid+ példányt, illetve más robotok működését. Ha egy példányban bekapcsol a tőkevédelem (vagyis abban a példányban a lezárt és élő pozíciók szummája túllépte a megengedett veszteséget), attól még a többi robot tovább fog működni.

Paraméterek

Kezdőtőke védelme?

Ez a paraméter a funkció főkapcsolója.

 • Igen – a tőkevédelem aktív, és a korábban beállított időponttól figyeli a lezárult és nyitott pozíciók szummájának eredményét.

 • Nem – a tőkevédelem inaktív, vagyis nincs semmilyen korlátozás a pozíciók által előállított eredménnyel kapcsolatban.

Kezdőtőke megengedett csökkenése

Ha a Kezdőtőke védelme? paraméter értéke Igen, akkor a meghatározhatod, hogy legfeljebb hány százalék csökkenést engedsz a korábban regisztrált kezdőtőkéből.

Ezt a paramétert bármikor állíthatod, akkor is, ha a kezdőtőkét védő funkció aktív, de vedd figyelembe, hogy a módosítást követő pillanatban a robot azonnal zárni fog, amennyiben az általad megadott új százalékérték miatt cselekvésre van szükség.

Kezdőtőke visszállítása

Ennek a gombnak a megnyomásával állíthatod be az aktuális egyenleg értékét a kezdőtőke védelem kiinduló értékének. Ha ezt a gombot még soha nem nyomtad meg az aktuális magic számú példányban, akkor a program a legelső chartra helyezés időpontját, és az akkori egyenleget tekinti kezdeti egyenlegnek.

A gomb megnyomásakor vizuális visszatesztelés során azonnal megtörténik az aktuális egyenleg és időpont mentése, valós időben pedig egy felugró ablak jelenik meg. A program megerősítést kér, hogy szeretnéd-e az aktuális könyvelt egyenleg értékét rögzíteni kezdőtőkeként

Kezdőtőke visszaállítása

A gombnyomást követően érdemes ellenőrizned az új kiindulási egyenleget a Tőkevédelem panelén, melynek megjelenítését a Elrendezés » Panelek » Pozíció panelek » Kezdőtőke védelem információs panel menüben kapcsolhatod be.

Kezdőtőke információs panel

A panel beállítási lehetőségeiről ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

A tőkevédelemhez kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Beállítások » Tőkevédelem menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Kezdőtőke védelme?
Szeretnéd, hogy védjük kiinduló tőkédet?
 • Nem
 • Igen
 
Kezdőtőke megengedett csökkenése
Ha a veszteség eléri a kezdőtőke ekkora százalékát, a program zárja a nyitott pozíciókat és kikapcsolja a pozíciónyitás lehetőségét.
szerkeszthető
 
Kezdőtőke visszaállítása
A kiinduló tőke összegét és dátumát az aktuális könyvelt egyenlegre és dátumra állítjuk.
 • Kezdőtőke visszaállítása
 • Kezdőtőke visszaállítása
 
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top