How Can We Help?

Elrendezések örökítése instrumentum nevének változásakor

Itt vagy:

Néha előfordulhat, hogy a brókercég megváltoztatja egy instrumentum elnevezését, amelyen a Hibrid+ expertet futtatod. A Hibrid+ a beállításait egy olyan fájlban tárolja, amely a számítógépeden a MetaTrader4 rendszermappáján belüli elérési úton található. Mivel az elérési útban benne van az instrumentum elnevezése, ezért annak érdekében, hogy a megváltozott chart elnevezéssel is használhatók legyenek a korábban mentett beállításaid, meg kell tenned pár lépést.

Ez a bejegyzés ezeket a lépéseket mutatja be.

Korábbi bejegyzésünkben is olvashatsz arról, hogyan lehet másolni, örökíteni egy Hibrid+ elrendezést.

Az instrumentum régi és új neve

Példánkban a 2021. szeptember 20-án történt, DAX instrumentumot érintő változást vesszük alapul. A változás lényege, hogy a DAX harminc helyett negyven részvényt tartalmaz. Azoknál a brókercégeknél, ahol a DAX elnevezésében benne van a 30, a cég 40-re változtatja ezt a számot.

Így például a [DAX30] nevű instrumentum elnevezése szeptember 20. után [DAX40] elnevezésre változik.

Hasonló módon kell eljárnod akkor is, ha future-öket kereskedsz, és mondjuk havonta változik az adott instrumentum neve.

Fontos tudnivalók az átállás előtt

 • Ha a brókercégednél GERMANY, vagy más olyan elnevezésű a DAX instrumentum, amelyben nincs benne a 30, akkor nagy valószínűséggel nincs teendőd. Ha viszont az elnevezés tartalmazza a 30-as számot, akkor szinte biztos, hogy 40-re változtatja azt a cég.

 • A brókercég valószínűleg megőrzi az élő ügyleteket úgy, hogy azok instrumentuma automatikusan megváltozik az új elnevezésre. Ha sikerül átörökítened a beállításokat ennek a leírásnak a segítségével, akkor még a nyitott pozíciók menedzselése is megfelelően folytatódni fog, vagyis a Hibrid+ számára fel sem fog tűnni, hogy más az instrumentum elnevezése, mint idáig.

 • Az átállást akkor tudod elvégezni, amikor az új elnevezésű chart már létezik a MetaTrader4-ben. Hogy ez mikor jön létre, és hogy a régi chart (nem frissülő chartként) megmarad-e, ez kizárólag a brókercégen múlik.

 • A leírás a [DAX30] elnevezésről szól, de brókercégtől függ, hogyan nevezi a DAX chartot. Lehetséges, hogy a te céged GER30-ról változtat GER40-re, vagy DEUI30-ról DEUI40-re. A módszer mindig ugyanaz, de mindig a pontos és karakterhelyes elnevezést kell követned!

  Annak érdekében kell biztonsági másolatot készítened, hogy ha valamit nem jól csinálsz elsőre, ne vesszenek el a beállításaid.

 • Ha több számlán dolgozol egy terminálon belül, akkor az alábbi lépéseket számlánként is el kell végezned!

 • A lezárt ügyletek statisztikája nullázódni fog, hiszen a korábban [DAX30] terméken kötött ügyletek a [DAX40] szemszögéből teljesen irrelevánsak.

Biztonsági mentés készítése a korábbi beállításokról

Mint minden konvertálás, átállás esetén, így ebben az esetben is korábbi bejegyzésünk Biztonsági mentés készítése bekezdése alapján mindenképpen csinálj biztonsági másolatot a Hibrid+ beállításaidról.

Az átállás lépései

Fontos: ha három különböző [DAX30] charton futtatsz Hibrid+ robotot, akkor az alábbi folyamatot különös odafigyeléssel kell végigcsinálnod. Vigyázz, egyes lépések az összes DAX-os chartot érintik!

 • Ellenőrizd, hogy csináltál-e biztonsági mentést! Ha nem, akkor csinálj!

 • Kapcsold ki az automata kereskedést úgy, hogy a MetaTrader4 eszköztárában kikapcsolod az AutoTrading gombot!

 • Kattints jobb egérgombbal bárhová az érintett [DAX30] charton, és válaszd a Sablonok » Sablon mentése… lehetőséget!

 • A sablon fájlnevének mezőjét töröld ki, és adj tetszőleges nevet úgy, hogy szerepeljen benne az aktuális Hibrid+ példányod magic száma! Ha például a 300-as [DAX30] Hibrid+ példányt szeretnéd áttenni az új [DAX40] chartra, akkor add meg a Hibrid+ robotom 300 szöveget, és kattints a Mentés gombra!

 • Zárd be ezt a chartot (a robottal együtt), és csináld végig a folyamatot eddig a lépésig a következő nyitott [DAX30] charttal! Mindaddig folytasd ezt az első lépéstől, amíg el nem fogynak a [DAX30] chartjaid.

  Menet közben célszerű feljegyezned a magic számokat is, hogy a soron következő lépésből ne maradjon ki egyetlen korábbi chart sem.

 • Nyiss annyi új [DAX40] chartot, ahány korábbi [DAX30] chartod volt!

 • Válts át a megfelelő idősíkra (amin a korábbi [DAX30] chartok is voltak)!

 • Ezen a ponton még egyszer győződj meg arról, hogy abban a MetaTrader4 alkalmazásban, amiben jelenleg dolgozol, egyetlen [DAX30] chart sincs nyitva!

 • Nyisd meg a Rendszermappát a MetaTrader4 Fájl menü » Rendszermappa megnyitása lehetőségével! Ugyanezt a mappát meg tudod nyitni a Hibrid+ robot Elrendezések » Elrendezések könyvtárának megnyitása lehetőségére történő kattintással.

 • Lépj be az MQL4\Files\Hibrid+ beállítások\{számlaszámod}\ mappába!

  A {számlaszámod} helyén a kereskedési számlád száma van; ha az 123456789 számú számlára vagy bejelentkezve, akkor MQL4\Files\Hibrid+ beállítások\123456789\ az elérési út, amit keresned kell.

 • Csinálj egy másolatot a [DAX30] mappáról [DAX40] néven! Ezt Windows Intézőben például úgy tudod megtenni, hogy jobb egérgombbal kattintasz a mappán, a Másolás lehetőséget választod, majd utána a szabad (fehér színű) területen kattintva a Beillesztés lehetőséget választod. Ekkor létrejön a [DAX30] másolata elnevezésű mappa, ezt nevezd át [DAX40] -re!

 • Most pedig válts át az első [DAX40] chartra, és töltsd be a korábban mentett sablon egyikét! Ellenőrizd, hogy a sablonban lévő Hibrid+ expert megfelelően betöltődött-e, és az adott magic számhoz kapcsolódó elrendezésed, és kinézeted jelent-e meg.

 • Válts át a soron következő [DAX40] chartra, és töltsd be rá a következő magic számú sablont. Folytasd ezt a folyamatot a további [DAX40] chartokkal mindaddig, ameddig végig nem érsz az összes korábban mentett sablonon!

 • Ellenőrizd, hogy megfelelőek-e az adott robotban az instrumentum egységszorzó, profit deviza és kontraktusméret beállításai! Előfordulhat, hogy ezeket a tulajdonságokat újra be kell állítanod.

 • Engedélyezd az AutoTrading gombot!

 • Ha az expertek emotikonja nem mosolyog, hanem szomorú, akkor kattints jobb egérgombbal a charton, majd válaszd a Expertek » Tulajdonságok lehetőséget, és az Általános fülön pipáld be az Élő kereskedés engedélyezése lehetőséget!

Tekintsd át a Hibrid+ példányaidat, és ellenőrizd alaposan, hogy minden beállítás, távolság és profit kijelzés megfelelő-e. Ha igen, akkor folytatódhat a kereskedés!

Elakadtál?

Nyugodtan keress engem (Radut) e-mailben. Apró elakadásban díjmentesen állok rendelkezésre e-mailben, amennyiben szeretnéd, hogy a teljes folyamatot elvégezzem, kérhetsz tőlem konzultációt is.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top