How Can We Help?

Elrendezések másolása és biztonsági másolat létrehozása

Itt vagy:

A Hibrid+ program esetében az elrendezés tartalmazza a chartra helyezett gombok és panelek helyzetét és stílusbeállításait, valamint a menürendszerben elérhető összes paraméter (változó) értékeit. Korábban részletesen olvashattál erről a témáról az Elrendezések, illetve a tárolásuk helyéről szóló fejezetben.

Bemutattam azt is, hogyan tudod valós időből visszatesztbe, visszatesztből valós időbe, set fájlból menürendszerbe másolni az elrendezéseket. Ebben a bejegyzésben megosztom, hogyan lehet magic számok, vagy akár terminálok között elrendezéseket másolni.

Elrendezés másolása

A Hibrid+ elrendezését tartalmazó .db kiterjesztésű fájlok a számlaszám-instrumentum-magic szám adatokhoz kötődnek. Ebben a bejegyzésben csupán instrumentumra és magic számra fogok hivatkozni, de lényeges, hogy bármilyen elrendezést átörökíthetsz bárhová – tehát pl. a munkahelyi gépeden lévő egyik Hibrid+ beállítást simán elmentheted, és felhasználhatod az otthoni gépeden egy teljesen eltérő számlán, eltérő instrumentumon és eltérő magic számon.

A folyamat leírása segít megérteni a funkció célját.

 • Tegyük fel, hogy szeretnéd az EURUSD 45-ös magic számú valós idejű Hibrid+ példány elrendezését felhasználni a GBPJPY 160-as magic számú valós idejű Hibrid+ példányban.

  A forrás ebben az esetben az EURUSD 45-ös Hibrid+ elrendezés forward.db nevű, míg a cél a GBJPY 160-as Hibrid+ elrendezés forward.db nevű fájlja lesz.

  Az instrumentumok, a magic számok és a valós időből valós időbe történő másolás is természetesen csak példa, módosítsd őket a saját elvárásaid alapján!

 • Nyisd meg a forrás Hibrid+ MT4 termináljában az elrendezés könyvtárát a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Elrendezés » Aktuális elrendezés könyvtárának megnyitása lehetőséggel!

  Ha valamiért ez nem sikerülne, akkor nyisd meg a rendszermappát a Fájl menü Rendszermappa megnyitása lehetőségével, lépj be az MQL4\Files\Hibrid+ beállítások mappába! Keresd meg a számlaszámodat és nyisd meg a könyvtárat, majd nyisd meg a forrás Hibrid+ instrumentumát (EURUSD), és azon belül a magic számát (45)!

 • Kattints jobb egérgombbal a forward.db nevű fájlon, majd válaszd ki a Másolás lehetőséget!

 • Nyisd meg a cél Hibrid+ MT4 termináljában a Rendszermappát a Fájl menü Rendszermappa megnyitása lehetőségével, majd lépj ki abból a MetaTrader4-ből!

 • Lépj be az MQL4\Files\Hibrid+ beállítások mappába! Keresd meg a számlaszámodat és nyisd meg a könyvtárat, majd nyisd meg a cél Hibrid+ instrumentumát (GBPJPY), és azon belül a magic számát (160)!

 • Kattints jobb egérgombbal a mappában és válaszd a Beillesztés lehetőséget! Ha már létezik ilyen nevű fájl, akkor írd felül.

 • Indítsd el újra a MetaTrader4-et, illetve helyezd a GPJPY chartra a Hibrid+ expertet 160-as magic számmal, ha nem volt fent eredetileg valamelyik charton. Ha mindent jól csináltál, akkor ugyanazokat a beállításokat kell látnod a cél példányban, mint amit a forrás példányban is látsz.

Hasznos tippek

 • Ha valós időből visszatesztbe szeretnél másolni, akkor a fenti listát ugyanúgy használhatod, csupán arra figyelj, hogy a forward.db fájlt a beillesztés előtt nevezd át tester.db-re!

 • Ha visszatesztből valós időbe szeretnél másolni, akkor a fenti listát ugyanúgy használhatod, csupán arra figyelj, hogy a tester.db fájlt a beillesztés előtt nevezd át forward.db-re!

 • Ha még nem létezik a cél MetaTrader4-ben az adott elrendezés pontos elérési útja, nyugodtan létrehozhatod – csupán arra figyelj, hogy a {számlaszám}\{instrumentum}\{magic szám}\ mappaszerkezetet pontosan nevezd el!

 • Habár az éppen futó példányaid fájljait bármikor lemásolhatod, más a helyzet akkor, ha pont az éppen futó példány alatt szeretnéd kicserélni az elrendezéseket tartalmazó fájlt. Ez utóbbit kizárólag akkor tudod megtenni, ha az a példány, amelyre másolni szeretnél, nincs charthoz csatolva illetve nem fut éppen visszatesztje. Ha nem vagy ebben biztos, kövesd az leírásokat!

Biztonsági mentés készítése

Ha szeretnéd elmenteni a Hibrid+ szoftveredhez tartozó összes elrendezést egy MetaTrader4 terminálból, akkor kövesd az alábbi lépéseket!

 • Nyisd meg a rendszermappát a Fájl menü Rendszermappa megnyitása lehetőségével!

 • Lépj be az MQL4\Files\ mappába és keresd meg Hibrid+ beállítások elnevezésű mappát!

 • Kattints rajta jobb egérgombbal, majd válaszd ki a Másolás lehetőséget!

 • Nyisd meg a biztonsági mentésed mappáját (saját meghajtó, pendrive stb.), majd kattints jobb egérgombbal a mappában és válaszd a Beillesztés lehetőséget!

A fenti lépések végeredményeként a mappában lévő összes .db fájl mentését megoldottad. Ha később szükséged van valamelyik elrendezésre, bármikor felhasználhatod azt.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top