Mi az elrendezés?

Itt vagy:

A Hibrid+ program esetében az elrendezés tartalmazza a chartra helyezett gombok és panelek helyzetét és stílusbeállításait, valamint a menürendszerben elérhető összes paraméter (változó) értékeit.

Minden elrendezés az MT4 számlaszámhoz, az instrumentumhoz és azon belül magic számhoz kötődik, így lehetséges az, hogy a korábbi Hibrid+ futtatásban meghatározott beállításokat a robot bármikor képes előhívni. Így akár magic számonként, számlánként és instrumentumonként is külön elrendezéseid lehetnek, ugyanakkor arra is van lehetőséged, hogy globálissá tegyél egy számodra szimpatikus etalon elrendezést.

A beállításokat a program a fenti adatok alapján megőrzi, azaz egy bezárást követő ismételt chartra helyezéskor – azonos magic szám, instrumentum és számlaszám esetén – teljes mértékben az az elrendezés fogad majd, amelyet legutoljára használtál.

Ha például van egy EURUSD chartod, amelyen fut egy Hibrid+ a 33-as magic számon, valamint egy GBPUSD chartod, amelyhez pedig egy másik, 900-as magic számú Hibrid+ van csatolva, akkor mindkét példánynak van egy saját adatfájlja, amelyeket megtalálsz az elrendezések között. A számlaszám azért van bevonva plusz adatként, mert könnyen lehet, hogy különbséget szeretnél tenni a számláid között is, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy az egyik számla EURUSD instrumentumához kötődő beállítás keveredik a másik számlán lévő, eltérő kondíciójú EURUSD instrumentumához kapcsolódó beállítással.

Fontos tudnivalók:

  • A Hibrid+ külső paraméterei nem tartoznak az elrendezéshez! Ha tehát egy aktuálisan futó Hibrid+ példányban a külső paraméterekben átírod a magic számot, onnantól kezdve az új példány egy teljesen másik elrendezést fog kezelni.

    Ha ezt most még nem érted, ne aggódj, csak olvass tovább!

  • Egy adott MetaTrader4 terminál egyszerre legfeljebb egyetlen számlára lehet bejelentkezve. Lehetőséged van váltani a számlák között, de azt vedd figyelembe, hogy a Hibrid+ mindig csak az aktív számlán fog tevékenykedni. Ha szeretnéd, több MT4 terminálod is lehet telepítve és futhat párhuzamosan, akár ugyanattól a brókercégtől is. Bővebben a több MT4 telepítéséről ide kattintva találsz információkat.

Mi alapján menti a Hibrid+ a beállításokat?

A program fejlesztése során arra törekedtünk, hogy a beállításaid elkülönítve kerülhessenek mentésre egy jól átlátható rendszerben. A beállítások elérési útjában szereplő adatokat részletesen bemutatom.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top