How Can We Help?

Hol vannak tárolva az elrendezések?

Itt vagy:

A Hibrid+ az összes elrendezését automatikusan külön adatbázisban (fájlban) tárolja a MetaTrader4 rendszermappájában. Az elrendezések fájljait tartalmazó mappát megnyithatod a menürendszerben erre a célra szolgáló funkcióval, vagy kikeresheted közvetlenül akár a rendszermappából is. Mindkét módszert bemutatom.

Mappa megnyitása a menürendszerből

Az aktuális elrendezés mappáját közvetlenül meg tudod nyitni, ha a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Elrendezés » Aktuális elrendezés könyvtárának megnyitása lehetőségre kattintasz. Ekkor pontosan az a mappa jelenik meg, amelyben az aktuális Hibrid+ elrendezés található.

Amennyiben az elrendezés fő mappáját szeretnéd látni, akkor a Elrendezés » Elrendezések könyvtárának megnyitása lehetőségre szükséges kattintanod. Ekkor az a könyvtár jelenik meg, amelyben benne van az aktuális MetaTrader4-en belül valaha futtatott összes Hibrid+ minden elrendezése, almappákba rendezve.

Mappa kikeresése a Rendszermappában

A MetaTrader4 terminál Rendszermappa\MQL4\Files\ könyvtárán belül találsz egy, az elrendezések tárolására szolgáló Hibrid+ beállítások elnevezésű mappát. Az alábbi képen piros nyíllal jelölöm, hogy mely mappáról van szó.

Az elrendezések mappája

Gyári és globális elrendezés fájljai

A mappában két fájlt találsz: az egyik a gyári, a másik pedig a globális beállításaidat tartalmazza. Nézzük meg, melyik mit jelent!

  • Hibrid+_config_factory.db – ez a fájl mindig a Hibrid+ gyári beállításait tartalmazza. Ezek a beállítások azok, amelyeket minden esetben mi állítunk össze. Ez a fájl a program frissítésekor mindig felülírásra kerül, hogy ha végképp elvesznél a saját elrendezésedben, vissza tudj állni egy „tiszta”, gyári állapotra.

    Az ebben a fájlban lévő beállításokat kizárólag akkor tölti be a program, ha te azt kifejezetten kéred.

  • Hibrid+_config_global.db – ez a fájl a Hibrid+ globális beállításait tartalmazza. A globális beállítás gyakorlatilag egy központi elrendezés, amelyet bármikor betölthetsz, vagy éppen rámentheted az aktuális elrendezésedet.

    Ez a fájl a program frissítésekor sosem kerül felülírásra, mivel ez a te saját beállításaidat tartalmazza.

    Az ebben a fájlban lévő beállításokat akkor tölti be a program, amikor egy új Hibrid+ példányt helyezel egy chartra. Újnak számít minden olyan példány, amely instrumentuma és magic száma alapján még sosem volt korábban futtatva ebben a terminálban, ezen a számlán.

Saját elrendezéseid

A mappában további almappákat találsz: minden számládhoz tartozik egy könyvtár, illetve találkozhatsz még a Régi fájlok elnevezésű mappával – ez utóbbi a legelső verzió beállítófájljait tartalmazza (egyáltalán nem biztos, hogy nálad megjelenik).

A mappaszerkezet tehát így fest:

számlaszám » instrumentum neve » magic szám.

Ha belépsz egy számlaszámos könyvtárba, akkor azon belül megtalálod az összes instrumentumot, amelyen valaha a Hibrid+ expertet futtattad ebben a terminálban, az instrumentumos mappákon belül pedig az összes magic számnak is van egy-egy könyvtára.

A magic számos könyvtárakon belül megtalálod azt a két fájlt, ami konkrétan az elrendezésedre jellemző beállításokat tartalmazza.

Valós idejű és vizuális visszateszti elrendezések

  • forward.db – ez a fájl a valós idejű futtatás elrendezésének beállításait tartalmazza.

  • tester.db – ez a fájl a visszateszti futtatás elrendezésének beállításait tartalmazza.

Az alábbi képeken láthatod, hogyan néz ki a valóságban az elrendezések mappastruktúrája.

Miután megismerted az elrendezéseket és a mögöttük húzódó koncepciót, lássuk, milyen lehetőségeid vannak velük! A következő bejegyzésben a globális elrendezésről szóló bejegyzéshez.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top