A Zoom webinárium szoftver használata

A webináriumainkhoz a Zoom nevű alkalmazással tudsz csatlakozni. Minden előadásunkhoz tartozik egy link, amelyet a webináriumot megelőzően elküldünk a részedre. Az alábbi bejegyzéseben írásos és videós segítséget is készítettem számodra.

Videós segítség

Írásos segítség

Nincs más dolgod, mint ráklikkelni az e-mailben kapott linkre – a link közvetlenül az előadás „szobájához” visz. Ez után két dolog történhet attól függően, hogy használtál-e már a számítógépeden korábban Zoom webinárium szoftvert.

Ha még nem, akkor először is le kell tölteni a Zoom webinárium szoftverét, hogy beléphess az előadásba. Ne aggódj, a Zoom webinárium szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos!

Ha már használtál, akkor pedig azonnal, vagy a jóváhagyásodat követően elindul a gépedre korábban települt Zoom webinárium szoftver.

Ha még sosem használtál Zoom webinárium szoftvert

 1. A linkre kattintást követően – a böngésződ típusától függően – hasonló ablakot fogsz látni. Automatikusan – vagy miután kattintasz a Fájl mentése gombra – elindul a Zoom webinárium szoftver letöltése.

Google Chrome böngészőben:

A Zoom letöltés elindul Chrome-ban

Firefox böngészőben:

A Zoom letöltés elindul Firefox-ban

Ha nem indulna el automatikusan a letöltés, kattints a download here linkre!

 1. Miután befejeződött a letöltés, indítsd el a fájlt a letöltésre történő kattintással!

A Windows meg fogja kérdezni, hogy megengeded-e a futtatást:

Hozzájárulás a Zoom futtatásához
 1. Ha a vírusírtó vagy tűzfal hozzájárulást kér tőled, ezt add meg a Zoom-nak. A telepítés körülbelül 1-2 perc alatt befejeződik, utána pedig a Zoom szoftver arra kér, hogy fogadd el általános szerződési feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát, melyeket a kékkel kiemelt szövegekre kattintva érhetsz el. Kattints az I agree gombra – az alábbi képen bekereteztem.
A Zoom ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozatának elfogadása
 1. Most add meg a nevedet. Ez a név meg fog jelenni a résztvevők listájában, ahol írásban tudsz majd kommunikálni velünk. Kattints a Join gombra!
Add meg a neved!
 1. Ez után már tulajonképpen az előadás előszobájában vagy. Ahhoz, hogy hallhasd a webinárium hangját is, kattints a zöld színű Join Audio Conference by Computer gombra! Ha ez a gomb nem zöld, hanem szürke, akkor ellenőrizd a számítógéped hangbeállításait a Windows beállításaiban – tesztelni a Test Computer Mic & Speakers pontban tudsz.
Csatlakozás a webináriumhoz

Ha már használtál Zoom webinárium szoftvert

Ha már korábban használtad a Zoom rendszerét, akkor egy ehhez hasonló ablakot fogsz látni, miután a webinárium linkjére kattintottál:

Zoom Meetings megnyitása

Érdemes bejelölnöd a „Az ilyen típusú linkeket mindig a társított alkalmazás nyissa meg” lehetőséget, mert akkor a jövőben ezt a lépést sem kell többet kézzel megtenned.

Lehetőségek a webinárium alatt

A webinárium ideje alatt látni fogod az előadást. Az ablak alján egy sötétszürke színű sáv jelenik meg, valami ehhez hasonló:

Zoom vezérlők
 • Join Audio gomb: csak akkor jelenik meg, ha valamiért a csatlakozás folyamán nem jó helyre kattintottál, vagy a számítógépeden probléma volt a hangbeállításokkal. Kattints rá, hogy hallhass minket! Ha minden rendben, itt egy mikrofont fogsz látni (az sem probléma, ha át van húzva).
 • Participants gomb: a résztvevők listája.
 • Share Screen gomb: ha rákattintasz erre a gombra, akkor jelezheted az előadónak, hogy szeretnéd megosztani a képernyődet.
 • Chat gomb: az előadáson jelenlévők írhatnak az előadónak – itt tudsz például kérdést feltenni.
 • Leave Meeting gomb: itt tudsz kilépni az előadásból.

Sikerült csatlakoznom, de nem hallok semmit!

Amennyiben sikerül csatlakoznod, de nem hallasz semmit, akkor a Zoom számára nem engedélyezted, hogy hozzáférjen a hangeszközödhöz. Olvasd el az alábbi leírásokat, és tekintsd meg a képernyőképeket – így könnyen megtalálod majd azokat a gombokat, amelyeket meg kell nyomnod.

Mit tegyek, ha nem sikerül csatlakoznom?

Biztosan sikerülni fog. Az a kérésünk, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor legalább 1 órával korábban légy jelen, és próbálj csatlakozni. Az előadást pontosan fogjuk kezdeni, ezért jobb, ha nem az utolsó pillanatban érkezel meg!

Ha mégis elakadnál, akkor ne aggódj: a webinárium felvételét mindenképpen meg fogjuk osztani Veled.

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

53 hozzászólás

 1. István 2018-09-08 at 14:15

  Tisztelt Radu!

  Mint a mostani esetben is nagyon tökéletes és aprólékos segítséget adsz!
  Köszönöm!
  Szép napot: István

 2. Korsos Betti 2019-08-29 at 09:39

  NAGY segitség ez a leírás, ha valaki vendégként érkezik. Köszönöm. Wibinárt szeretnék én tartani, viszont arra végképp nem jövök rá, hogy én hogyan tudom használni? Hogyan tudok feltölteni képkockákat? esetleg videot? Hogyan tudom a meghívó linket küldeni? Tehát felhasználóként hogyan tudok ehhez leírást kapni?
  Köszönettel:
  Korsos Betti

  • Radulovic Attila 2019-08-30 at 08:12

   Kedves Betti!

   Ez a leírás a felhasználók számára készült. Ha webináriumot / meetinget szeretne tartani, akkor arról érdemes máshol leírást keresnie.

   A Zoom weboldalán kérhet egy demó időszakot, és ott ingyenesen ki tudja próbálni a szoftvert, mint előadó.

   • Zsófi 2020-02-24 at 21:39

    Kedves Attila, a mikrofont hogyan tudom ki- bekapcsolni?

    Köszönöm, Zsófi

    • Radulovic Attila 2020-02-25 at 07:43

     Kedves Zsófi!

     A bal alsó sarokban található mikrofon ikonnal.

 3. Korsos Betti 2019-08-30 at 08:29

  Igen, pontosan ezt szeretném. Pici akadály, hogy angolul nem tudok, ezért okoz nehézséget. Hol találok ezzel kapcsolatosan leírást?
  Köszönettel:
  Korsos Betti

  • Radulovic Attila 2019-09-03 at 14:48

   Kedves Betti!

   Első körben a Zoom weboldalát javaslom (ez angol nyelvű, nincs magyar változata), illetve esetleg olyan, magyar nyelvű online FB közösségeket, ahol segíthetnek Önnek.

 4. Gábor 2019-11-05 at 15:36

  Én alapvetően rühellem, ha mindenféle programot kell telepíteni a számítógépemre, már korábban is hagytam ki webináriumot azért, mert le kellett volna tölteni ezt (vagy máshol esetleg másik) szoftvert. Akármilyen biztonságos is, nem szeretem millió féle programmal tele-telepítgetni a gépem.

  És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

  Én jobban szeretnék egy webes megoldást, amikor a böngészőben lehet csatlakozni az előadáshoz.
  Kész szerencse, hogy Radu lehetővé teszi utólag a felvétel megtekintését, különben sok értékes előadástól esnék el…

  • Radulovic Attila 2019-11-05 at 16:58

   Kedves Gábor!

   Örülünk, hogy követed a videóinkat és köszi a visszajelzést!

   Webes megoldással sajnos nem dolgozunk, az általunk használt Zoom platform erre nem nyújt lehetőséget. A Trader Klub indulása előtt másik platformmal is kísérleteztünk; ott volt ugyan ilyen lehetőség, de a felvételek hangja pocsék minőségű volt, ezért a jobb kép- és hangminőség mellett döntöttünk, hiszen ez a prioritás (mind az élőzéshez, mind a felvételhez).

   Fontos, hogy élő részvétel során lehetőséged nyílik feltenni a kérdéseidet az előadónak, illetve válaszokat kapni rájuk, azaz interaktívabb módon tudsz részt venni a történésekben. Ehhez a lehetőséghez a videófelvételekkel nem jutsz hozzá.

   Természetes, hogy minden előadáson nem lehet élőben részt venni, ezért a felvételeket is mindig közzétesszük azért, hogy mások is hozzájuthassanak az előadások anyagaihoz.

   Ha a jövőben mégis úgy döntesz, hogy kipróbálod a Zoom szoftverét, várunk szeretettel! A számítógépeden összesen kevesebb, mint 10 MB méretet foglal el, így – hála az égnek – nem az indokolatlanul terjedelmes szoftverek körébe tartozik (amiket jómagam sem szeretek).

   • Szépkúti Lászlóne 2020-03-28 at 14:09

    Szia Attila! A tájékoztató nagyon hasznos, A laptopomra már egy., másfél éve telepítettem a Zoom programot, a meetng előtt a hangszóró és mikrofon teszt jó volt, ennek ellenére a host hangjját és a többieket sem hallottam. Mindegyik résztvevő mellett látható volt a mikrofon és a kamera ikon, de az én nevem mellett nem volt látható a mikrofon. Miért van ez? Az útmutatásod alapján a legközelebbi meeting előtt ellenőrizni fogom, hogy mit nem csináltam. Ez volt az egyik kérdésem. A másik kérdésem az, hogy ha okos telefonomon akarom használni, akkor a Zoom programot erre Is rá kell tölteni? Minek számító ebben az esetben. Már programot használónak ( a laptopomon már használom), vagy a programot még nem használónak? Válaszod előre is köszönöm.

    • Radulovic Attila 2020-03-28 at 20:07

     Kedves Szépkúti Lászlóné!

     1) A jelenlegi bejegyzésben – ahová ezt a hozzászólást írta – középtájékon a Sikerült csatlakoznom, de nem hallok semmit! bekezdést olvassa el. Azért nem hallott másokat illetve önt sem hallották, mert nem engedélyezte a Zoom számára a hangeszközének a használatát.

     2) Okos telefonon is nyugodtan telepítse fel a szoftvert. A Zoom használata eseti jellegű használat, azaz akár mind a két helyen (számítógépen és okostelefonon egyszerre) bent lehet, tudomásom szerint nincs erre vonatkozó korlátozás. Érdemes eldönteni, hogy melyik eszközök lép be a szobába.

     • Szépkúti Lászlóne 2020-03-28 at 20:19

      Kedves Attila’ Nagyon köszönöm a választ, az útmutató szerint jártam el, sikeresen. Viszont viszonylag korán bejelentkeztem a meetingre, ezért hamarabb kidobott a rendszerből. Szerencsére a bejelentkező linkre újra kattintva vissza tudtam csatlakozni a linkre. Mivel a laptopon sikerült a csatlakozás, a mobilon nem merek próbálkozni, nehogy valami kavar legyen. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.

     • Radulovic Attila 2020-03-28 at 20:21

      Üdvözlöm! Nincs mit. Nagyon örülök, hogy sikerült!

 5. Gábor 2019-11-05 at 23:40

  Üdv, Radu!

  Nagyon köszönöm a válaszod. Igen, teljesen érthető, ha a minőség a prioritás.
  Nem a méret miatt nem szeretek sok programot telepíteni, de köszi az infót, ez tényleg nem túl nagy helyfoglalás. Ez az ellenérzés még talán a régebbi időkből maradt, amikor rengeteg program teleszemetelte az operációs rendszert, és az szinte meghalt egy idő után. Ma ez már talán nem annyira opció, csak megmaradt az idegenkedés a telepítéstől. Sokszor amit csak lehet, hordozható programokkal oldok meg. De mindenképpen megfontolom a jövőben ennek a szoftvernek a használatát.
  Köszönöm.

  • Radulovic Attila 2019-11-06 at 08:04

   Ismerős, nekem is van nem egy ilyen régi beidegződésem. Az a saját tapasztalatom, hogy sokszor több előnnyel jár elhagyni ezeket, mint hátránnyal. Pl. sokszor, ha egy új szoftvert próbálok ki / vásárolok meg, akkor rögtön az apróbb hiányosságok és a problémák tűnnek fel – szakmai ártalom -, mint az előnyök. Később mindig kiderül, hogy teljesen feleslegesen fókuszáltam azokra az apróságokra, mert én magam sem fogok hátrányba kerülni miattuk.

   A hordozható programokra nálam is megy a like, bár ma már jóval kevesebbet használok, mint anno.

   Ha eljutsz a kipróbálásig, mindenképpen írd meg a tapasztalataidat!

 6. Gödrösy Dénes 2020-03-19 at 23:00

  Sziasztok! Tudtok nekem abban segíteni, hogy ne dobjon ki minket a Zoom 40 perc után? Én szívesen áldozok rá, de nem tudom h hol…

  Köszönöm

  • Radulovic Attila 2020-03-20 at 09:41

   Kedves Dénes!

   A 40 perces limit az ingyenes csomag korlátozása.

   A Zoom weboldalán, a fiókodból tudsz előfizetést indítani.

 7. Julianna 2020-03-24 at 11:40

  Kedves Attila!
  Az előfizetése csak a Host-nak kell hogy legyen, vagy minden meghívottnak, hogy ne szakadjon meg a meeting?
  Válaszod előre is köszönöm,
  Julianna

  • Radulovic Attila 2020-03-25 at 10:02

   Kedves Julianna!

   Csak a hostnak kell, hogy előfizetése legyen!

 8. Csinger Mercédesz 2020-03-30 at 12:21

  Kedves Attila!
  Oktató vagyok, és a félreértések elkerülése végett előbb biztosra szeretnék menni.
  Online orát szeretnék tartani, értelemszerűen letöltöm a programot, és követem a leírásokat. A tanulóknak is kell telepíteni, vagy élőben nekik csak be kell lépni egy adott linkkel erre a platformra? Előre is köszönöm a választ

  • Radulovic Attila 2020-03-30 at 13:52

   Kedves Mercédesz!

   Igen, a tanulóknak is kell telepíteniük. Ez az első alkalommal megtörténik, utána már magától (vagy jóváhagyással) el fog indulni a program és nem kell várakozni. Érdemes tehát előre figyelmeztetni őket, hogy a ne a kezdési időpontban, hanem hamarabb próbáljanak csatlakozni annak érdekében, hogy a műszaki dolgok (például a telepítés) előzetesen megtörténhessenek.

   A hallgatóknak kiküldött link a szoba véletlenszerűen generált azonosítószámát kapják meg. Amíg a host (az előadó) nem indítja az előadását, beállítástól függően a rendszer vagy várakoztatja a hallgatót, vagy automatikusan beléphet a szobába és cseveghet a többi várakozóval.

 9. Vágvölgyiné Szepessy Csilla 2020-03-31 at 20:19

  Kedves Attila!
  Mit kell tennem, ha azt szeretném hogy a meghívottak ne tudjanak felém képernyőt megosztani, vagy írni a falra?
  Ü Csilla

  • Radulovic Attila 2020-04-01 at 08:49

   Kedves Csilla!

   Ebben a videóban minden funkciót bemutatnak, javaslom a megtekintését!

 10. Kriszta 2020-04-01 at 19:29

  Kedves Attila! Érdeklődöm, hogy a felvételi lehetőségét a host kikapcsolhatja-e, hogy a résztvevőknek ne legyen módja rögzíteni a meeting-et / workshop-ot?

  • Radulovic Attila 2020-04-03 at 11:38

   Kedves Kriszta!

   Még sosem csináltam, de rákerestem – első ránézésre megoldható. Erről bővebben itt talál angol nyelvű leírást.

 11. Matkovicz Katalin 2020-04-03 at 12:05

  Kedves Attila! Úgy tudom, van a Zoomon belül olyan lehetőség, hogy a csoport tagjait (egy konferenciabeszélgetés) több kisebb csoportra lehet osztani. Csak ketten-hárman lennének egy-egy csoportban, és a csoportok nem hallják egymást, csak adminként akár én. Ez nyelvtanításban lehet hasznos egy páros feladatnál. Hogyan kell ezt technikailag megoldani?
  Köszönöm a válaszát.
  Üdvözlettel, M.Katalin

  • Radulovic Attila 2020-04-03 at 13:03

   Kedves Katalin!

   Én most hallok erről először, Öntől. 🙂 Javaslom, hogy legközelebb Ön is keressen rá nyugodtan a kérdésre, mert az első Google találat leírja a lehetőséget és a teendőket.

   Sok sikert kívánok a megvalósításhoz! 😉

 12. Péterfi Ferenc 2020-04-04 at 11:26

  Kedves Attila,
  nekem kellene meghívni és vezetni egy nonprofit szervezet megbeszélését – tehát a host vagyok -, de erre az esetre nem találok magyar fordítást/értelmezést a teendőkről. Tudna nekem ebben segíteni?
  Üdv
  Ferenc

 13. Szűcs Katalin 2020-04-04 at 11:37

  Kedves Attila!

  Egy gépen ha ketten használjuk hallgatóként, eltérő időben és más csoportban a Zoom programot, hogyan lehet két profilt, felhasználót beállítani? Sajnos nem találtam erre leírást, vagy elkerülte a figyelem. 🙂

  • Radulovic Attila 2020-04-06 at 09:18

   Kedves Katalin!

   Ezzel kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni. A sejtésem az, hogy ezt nem lehet megoldani, azaz mindig állítgatni kell a két csoportra jellemző beállítást az alkalmak előtt (de simán lehet, rosszul tudom).

 14. lolita 2020-04-04 at 13:42

  Hello nekem nem indult el shogy és 1005 os hibauzenetet irt ki az mit jelent
  koszonom

  • Radulovic Attila 2020-04-06 at 09:19

   Üdvözlet!

   Sajnos ilyen hibával még nem találkoztam, de a hibák listája (angol nyelven) itt található. Amennyiben nem tud továbblépni, javaslom, vegye fel a kapcsolatot a Zoom ügyfélszolgálatával!

 15. Nagy Adrienn 2020-04-06 at 09:42

  Szia Attila!

  Tudnál abban segíteni, hogy a résztvevőket, hogyan lehet ABC sorrendbe rendezni?

  Köszi

  • Radulovic Attila 2020-04-06 at 15:30

   Kedves Adrienn!

   Ebben a bejegyzésben találsz információkat erről.

 16. Horváth Zoltán 2020-04-06 at 16:15

  Kedves Attila!

  Mobiltelefonról használom az applikációt, olyan beállítására lenne szükségem, hogy ha csoporton belül van meeting akkor nem váltsa a képet a tagok között folyamatosan, hanem az oktató képén maradjon.
  Előre is köszönöm válaszát.

  Zoli

  • Radulovic Attila 2020-04-06 at 19:34

   Kedves Zoltán!

   Google-ben kerestem rá a megoldásra: a Zoom szoftver beállításaiban van egy Spotlight my video when I speak opció. Én ezt próbálnám ki először. Leírást itt talál erről a lehetőségről, angol nyelven.

 17. Dérné Edit 2020-04-06 at 16:57

  Kedves Attila!
  Nem találom hol tudok előfizetni?
  A másik kérdésem,hol tudjuk lementeni a meetingek hanganyagát?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv:Dérné

  • Radulovic Attila 2020-04-06 at 19:35

   Kedves Edit!

   Először regisztrálnia kell egy Zoom fiókot, ezt követően a fiókból közvetlenül lehetősége lesz előfizetést indítani. Bővebb leírást a teljes folyamatról ebben a bejegyzésben talál.

 18. Mudri Krisztina 2020-04-07 at 09:25

  Kedves Attila
  Tudna-e abban segíteni, hogy lehet képernyőfotót készíteni a Zoom foglalkozásról?
  Online osztályfőnöki órát szeretnénk csinálni, de igazolni kellene a résztvevők jelenlétét.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdv,
  Kriszta

  • Radulovic Attila 2020-04-07 at 17:00

   Kedves Kriszta!

   Windows 10 rendszerben például a Képmetsző alkalmazással – leírást itt talál.

 19. Pné Zita 2020-04-10 at 08:23

  Kedves Attila! Virtuális háttérképet hogyan tudok beállítani? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zita

  • Radulovic Attila 2020-04-10 at 11:13

   Kedves Zita!

   Google-ben: „virtual background zoom” keresőkifejezésre az első találat.

 20. Kovalikné Szücs Éva 2020-04-30 at 15:52

  Kedves Attila!

  Érdeklődnék, hogy ha megosztom a táblát az osztállyal, be tudom-e állítani, hogy a gyerekek ne írjanak bele?

  Köszönöm

  Éva

  • Radulovic Attila 2020-05-04 at 13:30

   Kedves Éva!

   Sajnos ezzel kapcsolatban nem tudok választ adni, mivel ezt a funkciót nem szoktuk használni, de szinte biztos vagyok benne, hogy van lehetőség a korlátozásra.

 21. Somogyi Tibi 2020-05-05 at 22:46

  Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy videobejátszást szeretnék indítani, a saját gépemen tökéletes, de a hallgatók gépein szaggat a kép is meg a hang is! mi lehet ennek a oka? Köszi előre is!

  • Radulovic Attila 2020-05-06 at 07:13

   A videólejátszás sosem lesz az igazi megosztott képernyőn, hiszen a videónak és a hangnak egyszerre kell megjelennie a lehető legkisebb késleltetés mellett. Képernyőmegosztás során óhatatlanul késleltetés alakul ki – főleg az előadó internetszolgáltatásának lassabb sebessége miatt -, tehát célszerű a megosztandó videót linkként elküldeni a résztvevőknek, hogy mindenki „helyben”, azaz saját számítógépén/telefonján tudja azt megtekinteni. Nem tökéletes megoldás, de könnyebb, mint a szaggatást kiváltó okokat felszámolni.

 22. Ildikó 2020-06-05 at 20:10

  Kedves Attila!

  Érdeklődnék, hogy egy adott csapaton belül, miként tudok kisebb csoportokat létrehozni külön csoportszobákban!

  Köszönöm! Ildikó

  • Radulovic Attila 2020-06-08 at 21:39

   Kedves Ildikó!

   Sajnos erre nem tudom a választ.

 23. Angéla 2020-06-23 at 20:08

  Kedves Attila!

  Köszönöm a pontos leírást! Nagy segítség az alkalmazáshoz.
  Tudna abban segíteni, hogy mi a teendő ha a zoom azt írja ki nem tudok csatlakozni a meetinghez, mert a host eltávolított.
  Hogyan fordulhat elő ilyen ha még be sem jelentkeztem a híváshoz?
  Mit kell tennem, ha mégis csatlakozni szeretnék a meetinghez?

  Köszönöm!
  Angéla

  • Radulovic Attila 2020-06-24 at 13:31

   Kedves Angéla!

   Sajnos ebben az esetben az előadóval szükséges egyeztetnie, mert ő döntött úgy, hogy eltávolítja önt a szobából.

 24. Szabó Tamara 2020-06-24 at 09:21

  Kedves Attila!

  Nem kimondottan a zoom működéséhez tartozik a kérdésem.
  Facebookra utólag feltöltött, mindig visszanézhető zoom beszélgetést, hogy lehet letölteni?
  Köszönöm!

  • Radulovic Attila 2020-06-24 at 13:32

   Kedves Tamara!

   Sajnos ebben a témában nem tudok Önnek segíteni.

Comments are closed.

A szerzőről: Radulovic Attila

Radulovic Attila vagyok, a traderklub.hu társalapítója és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban.