How Can We Help?

Profitrögzítés (pip alapú)

Itt vagy:

A Hibrid+ expert által kezelt pozíciókat több módszerrel menedzselheted. Ezek közül egy a több szintű, pip alapú profitrögzítés, amelyről ez a bejegyzés tájékoztat részletesen.

A pip alapú profitrögzítés menedzselési funkcióhoz kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Menedzselés » Profitrögzítés (pip) menüben találod.

Mielőtt elmélyülnél ebben a bejegyzésben, javaslom, hogy olvasd át a menedzseléssel kapcsolatos általános tudnivalókat.

Nullába húzás, profitrögzítés…

A (több szintű) profitrögzítés egy olyan funkció, amely a nullába húzás alapelve alapján jött létre. A nullába húzás alapelve pedig a következő: a nyitóártól számított megadott távolság elérésekor húzzuk a pozíció stop loss szintjét nullába, azaz a nyitóárra. A profitrögzítés ennél azzal tud többet, hogy nem csak azt lehet megadni, hogy mikor történjen az adott stoploss mozgatási cselekvés, hanem azt is, hogy hová húzzuk a stoplosst a nyitóártól számítva. A számpár első fele tehát a cselekvési helyszínt, a második pedig azt határozza meg, hogy hová kerül a stoploss a cselekvés végrehajtásakor.

Az egyszerűség kedvéért itt egy példa (pip alapon) egy ilyen számpárra: 10/3 pip profitrögzítés esetén ha a pozíció lebegő eredménye eléri (vagy meghaladja) a 10 pip profitot, a stoploss szintet húzzuk +3 pipre. A cselekvés végrehajtásának pillanatában a piac tehát 10 pipre tartózkodik a nyitóártól, a stoploss pedig 3 pipre kerül a nyitóártól.

A több szintű profitrögzítésről akkor beszélünk, ha egynél több ilyen számpárt is meghatározhatunk. Egyfajta lépcsős profitrögzítés ez, amelynek előnye, hogy nem annyira agresszív és azonnali, mint egy csúszóstop, hátránya pedig, hogy előre kell definiálni a számpárokat, mint szinteket.

Megadhatod például, hogy +10, +20 és +40 pip lebegő elérésekor +3, +11 és +30 pipre kerüljön a stoploss.

Szintek és paraméterek

A funkcióban pipben kifejezett profitrögzítési szinteket adhatsz meg – korlátlan számban. Ha szeretnéd, akkor akár egyet, akár többet is megadhatsz.

Az alábbi képen illusztrálom a legfontosabb paramétereket. A képen látható beállítás először 10 pip lebegő elérésekor 0 pip, majd 15 pip lebegő elérésekor 6 pip értékre mozgatja az SL szintet (ha az SL szint a cselekvést megelőzően nem került ugyanarra vagy kedvezőbb helyszínre).

Pip alapú profitrögzítési szintek

1 – a menedzselési funkció főkapcsolója

Amennyiben ez a paraméter Igen állásban van, a funkció aktív, Nem opció választásakor inaktív.

2 – szintek száma

A funkcióban minimum 1 szintet kell definiálnod, a szintek maximális száma nincs korlátozva. A szint darabszámának dinamikus módosításakor a szintekhez tartozó sorok is bővülnek, illetve eltűnnek.

3 – cselekvés helye

Az Ekkora profitnál #n paraméterhez beírt számok azt a pip távolságban kifejezett lebegő profitértéket jelentik, ahol stop-loss mozgatási cselekvést szeretnél kérni a robottól.

4 – SL új helyszíne

Az Ekkora profithoz #n paraméterhez beírt szám azt a pip távolságban kifejezett, nyitóártól mért SL helyszínt jelenti, ahová az SL szintet frissítjük a cselekvés pillanatában.

A pip alapú profitrögzítéshez kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Menedzselés » Profitrögzítés (pip) menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Profitrögzítés (pip)
A pip alapon működő, több szintű profitögzítési funkció beállításai.
almenü
 
 
 
Profitrögzítés (pip) bekapcsolva?
Szeretnéd használni a pip alapú profitvédelmi funkciót?
  • Nem
  • Igen
Szintek száma
Itt adhatod meg, hány profitrögzítési szintet szeretnél megadni.
szerkeszthető
 
Ekkora profitnál #1
A 1. profitrögzítési szinten ekkora profit elérésekor cselekszik a program.
szerkeszthető
 
Ekkora profithoz #1
A 1. profitrögzítési szinten ekkora profitot véd meg a program.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top