How Can We Help?

A menedzselésről általánosságban

Itt vagy:

Ebben a bejegyzésben a menedzselési funkciókat érintő legfontosabb információkat mutatom be. Ahhoz, hogy hatékonyan tudj dolgozni a Hibrid+, illetve Risk Manager experttel, elengedhetetlen a menedzselési lehetőségek és összefüggések ismerete.

Működési koncepció

  • Mint mindig, itt is igaz, hogy az expert csak a saját magic számú pozícióit kezeli azon az instrumentumon, amelyre felhelyezted. Az EURUSD terméken futtatott 44-es magic számú példány kizárólag a 44-es rendszámú EURUSD pozíciókat kezeli, minden mást figyelmen kívül hagy, hiszen azok a pozíciók számára nem léteznek.

  • Az expertben többféle menedzselési módszer van, akár mindet engedélyezheted egyszerre. A funkciók által javasolt SL szintek közül mindig a legkedvezőbbet állítja be a rendszer.

  • A robotban a menedzseléshez nem tartozik főkapcsoló, amellyel egyszerre tudnád tiltani az összes engedélyezett menedzselési funkciót. Ha úgy döntenél, hogy nincs szükséged semmilyen menedzselésre, egyesével kapcsolhatod ki őket.

  • Az összes menedzselési módszer az SL szint mozgatását végzi. Ökölszabály, hogy az SL szint kizárólag kedvezőbb helyre mozdulhat. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik menedzselési módszer vagy akár te (manuálisan) egy bizonyos helyre mozgatta a stop loss szintet, semmilyen körülmények között nem kerülhet annál rosszabb helyre a későbbiekben.

  • A távolság alapú menedzselési módszereken – profitrögzítések, csúszóstop – kívül a többi menedzselési módszernél is lehetőséged van arra, hogy beállítsd, mikortól élhet az adott funkció. Ezeket a beállítási lehetőségeket az adott menedzselési modul leírásában részletesen bemutatom.

  • A program minden pozíciót globális beállítás alapján, de egyénileg módosít. Ez azt jelenti, hogy minden pozíciónak saját hatáskörben lesz módosítva a stoploss szintje, vagyis ha például bekapcsolod a csúszóstop funkciót, akkor az minden pozícióra aktív lesz – de minden pozíciónál az adott pozíció nyitóárát és stoploss szintjét veszi figyelembe.

  • Lehetőség van arra, hogy az időben utoljára megnyílt pozíció SL szintjét örökölje minden korábbi pozíció. Ennek a funkciónak például pozícióépítésnél lehet nagyobb jelentősége, hiszen így például lehetőséged nyílik arra, hogy a legújabb pozíció kezdeti kockázati szintjére kerüljön az összes korábbi pozíciód SL szintje.

A menedzselési beállításokat a Hibrid+ expert esetén a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Menedzselés menüben és a külső paraméterekben, Risk Manager esetén pedig a külső paraméterekben találod.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top