How Can We Help?

A zárásról általánosságban

Itt vagy:

Ebben a bejegyzésben a zárási funkciókat érintő legfontosabb információkat mutatom be. Ahhoz, hogy hatékonyan tudj dolgozni a Hibrid+, illetve Risk Manager experttel, elengedhetetlen a zárási lehetőségek és összefüggések ismerete.

Működési koncepció

 • Mint mindig, itt is igaz, hogy az expert csak a saját magic számú pozícióit zárhatja azon az instrumentumon, amelyre felhelyezted. Az EURUSD terméken futtatott 44-es magic számú példány kizárólag a 44-es rendszámú EURUSD pozíciókat zárhatja, minden mást figyelmen kívül hagy, hiszen azok a pozíciók számára nem léteznek.

 • Az expertben többféle menedzselési zárási van, akár mindet engedélyezheted egyszerre. A funkciók között vagy kapcsolat van, vagyis amelyik hamarabb teljesül, az indít zárási folyamatot.

 • A robotban a záráshoz nem tartozik főkapcsoló, amellyel egyszerre tudnád tiltani az összes engedélyezett zárási funkciót. Ha úgy döntenél, hogy nincs szükséged semmilyen zárásra, egyesével kapcsolhatod ki őket.

 • A zárási funkciók mindig a zárandó irány összes pozíciójára vonatkoznak. Ez alól egyedül a rész-zárási funkció kivétel, hiszen az minden pozíciót globális beállítás alapján, de egyénileg kezel. Ez azt jelenti, hogy a rész-zárás minden pozíció esetében az aktuális ár és az adott pozíció nyitóára közötti távolságot vizsgálja, ugyanakkor a rész-zárási szintek globálisan vannak meghatározva. Vagyis: ha beállítod, hogy minden pozíció +1R lebegő elérésekor zárja a kiinduló lot méretének 30%-át, akkor mindegyiknél 1R-nél történik részleges zárás, azonos százalékértékkel.

  Mivel az 1R akár jelentősen eltérhet, ezért a cselekvések piptávolságai is természetszerűleg különbözhetnek.

 • A zárási funkciók globálisan érvényesek. Kivételt képez az idő alapú zárás, mely minden szignálban külön is meghatározható. Ez azt jelenti, hogy más napi zárási időpontot határozhatsz meg egy RSI szignál, és másikat a Bollinger szignál számára.

  Ha szeretnél globálisan érvényes időbeli zárást beállítani, alkalmazd az Idő alapú globális zárást.

A zárási funkciók beállításait a Hibrid+ expert esetén a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Zárás menüben és a külső paraméterekben, Risk Manager esetén pedig a külső paraméterekben találod.

Zárási lehetőségek

2 hozzászólás

 1. Nándor 2021-04-19 - 16:11- Válasz

  Miért használtok Mozgóátlag alapú zárás-t amikor arra ott lenne a trail stop, amiben beállítható az MA Stop kezelés?

  • Radulovic Attila 2021-04-19 - 19:59- Válasz

   Rosszul tudod, nincs mozgóátlag alapú SL menedzselés a Hibrid+ robotban.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top