Idő alapú globális zárás

Itt vagy:

Az Idő alapú globális zárás arra szolgál, hogy pontosan meghatározd, hogy mikor záruljon az összes, robot által menedzselt pozíció, szignáltól függetlenül.

Ez a funkció pontosan olyan elven működik, mint amit már a Munkaidő és zárás szűrőnél megismertél. Az idő alapú globális zárással kapcsolatos beállításokat a Zárás » Idő alapú globális zárás menüben éred el.

Jó tudni

 • A globális idő alapú zárás azokra a pozíciókra is vonatkozik, amelyeket a pozícióméretező modullal, vagy más programmal (esetleg a MT4 beépített nyitási panelével) indítottál. A pozíciók kezelésének alapszabályai természetesen itt is igazak: a robot kizárólag a saját instrumentumán és magic számán belül keresi a pozíciókat, azaz más magic számú és más instrumentumon nyitott pozíciók számára nem is léteznek.

 • A zárást szignálonként is meghatározhatod az adott szignál szűrési beállításain belül. Erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Zárás

 • Amennyiben azt szeretnéd, hogy a robot összes nyitott ügyletét (ügyleteit) egy megadott időpontban – vagy utána – a program zárja, akkor kapcsold be a Zárás kereskedési időszak végén? funkciót.

  A funkciónál eldöntheted, hogy a zárást naponta, vagy csak péntekenként szeretnéd végrehajtani a beállított időpontban. Az előbbi célja a daytrade stratégiák esetében, utóbbi pedig a hét eleji gap elkerülése érdekében lehet hasznos.

  Fontos: amennyiben a Nincs zárás opciót választod, attól még lehet, hogy aktív valamelyik szignálhoz tartozó idő alapú zárás. A szignálonkénti zárás beállításait a Belépés » {Szignál neve} » Szűrések » Munkaidő és zárás menükben ellenőrizheted.

 • A zárási időpont kezelése brókeridő alapján történik, mely a brókercég szerverének időzónája. Járj el körültekintően, hiszen a számítógéped órájának időzónája és a bróker időzónája eltérhet.

 • Ha nem folyamatos nyitvatartású termékkel kereskedsz, akkor mindig a brókercég által beállított zárási időpont előtti időpontot adj meg legalább 5-10 perccel. Erre azért van szükség, mert a a zárás végrehajtásához árfolyamváltozás és likviditás szükséges. Ha nagyon „kicentized” a a zárási időpontot, akkor lehet, hogy a brókercég felől már nem jön árfolyamváltozás, amire a robot el tudná indítani a zárási folyamatot, de akár az is előfordulhat, hogy a nyitvatartás utolsó percében-másodpercében indított zárási parancsot nem hajtja végre a brókercég.

  Példa: ha a DAX instrumentum a brókercég időzónája szerint 8 és 21 óra között van nyitva, akkor a zárási időpontot 20:50-re add meg. A 10 perc még a kisebb forgalmú termékeken is megfelelő toleranciát biztosít.

 • A zárási folyamat az aktuális magic számú Hibrid+ robot összes élő pozícióját, valamint függő megbízását lezárja.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

Az idő alapú globális zárással kapcsolatos beállításokat a Zárás » Idő alapú globális zárás menüben éred el.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Zárás kereskedési időszak végén?
Mikor zárjon a program a megadott időpontban?
 • Nincs zárás
 • Zárás pénteken
 • Zárás minden nap
 
Zárás időpontja
Az itt megadott időpontban (óra) záródnak a pozíciók.
szerkeszthető
 
Perc
Az itt megadott időpontban (perc) záródnak a pozíciók.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top