Információk és extra szolgáltatások a kijelzőn (3. rész)

Szerző: |Kategóriák: Risk Manager (robot)|Frissítve: 2020. február 5., szerda|Közzétéve: 2019. szeptember 20., péntek|
Információk és extra szolgáltatások a kijelzőn (3. rész)

Ebben a bejegyzésben bemutatom neked, hogy melyek a Risk Manager kijelzőjének szolgáltatásai, vagyis mit és miért jelenít meg számodra a charton annak érdekében, hogy megkönnyítse a dolgodat. Harmadik rész (első rész, második rész).

Milyen kijelzőről van szó?

A legelső bejegyzésben található egy kép, amely a Risk Manager főbb paneleinek elrendezését mutatja. Tekintsd meg alább újra ezt a képet! Ebben a bejegyzésben a 2-es és 7-es számmal jelölt blokkokról lesz szó.

Főbb vezérlők a charton

Menedzselési gyorsgombok (2)

Ezekkel a gombokkal tudod ki- és bekapcsolni a menedzselési funkciókat, megjeleníteni és elrejteni a méretező panelt és az információs kijelzőt, valamint hozzáférni a Gyors zárás és a Kezdőtőke visszaállítása funkciókhoz. A Vezérlő gombok elhelyezése külső paraméterrel dönthetsz arról, hogy a gombok vízszintesen, vagy függőlegesen helyezkedjenek el.

Az alábbi képen kinagyítva mutatom, mely gombokról van szó:

Gyorsgombok

Fontos!

Ha a képernyőképhez képest a saját kijelződön nem látsz bizonyos gombokat, akkor lehetséges, hogy nem a Prémium csomagot vásároltad meg a szoftverből.

Nézzük, mit jelentenek az egyes gombok!

Verziószám és azonosítás (7)

Használati jogosultság ellenőrzése

Az azonosítási panel a szoftver futtatási jogosultság-ellenőrzésének végeredményét jeleníti meg. A Trader Klub szoftverei rendszeresen csatlakoznak a szerverükhöz annak eldöntése végett, hogy a felhasználó rendelkezik-e megfelelő jogosultsággal a szoftver futtatásához.

Az azonosítási panelt úgy tudod megjeleníteni, hogy az egeret a chart bal alsó sarkához húzod: ekkor megjelenik a legutolsó azonosítási kísérlet eredménye. Az alábbi képen egy sikeres azonosítást látsz:

Azonosítási panel

Szigorúan véve mindössze három végeredménye lehet az azonosításnak:

  • Sikeres azonosítás (zöld szín): ebben az esetben a szoftver használatára jogosult vagy, nincsen semmilyen teendőd.

  • Sikertelen azonosítás (piros szín): ebben az esetben valamilyen probléma merült fel a jogosultság ellenőrzése közben. Ez lehet például olyan probléma, amit te magad is meg tudsz oldani (például aktív / inaktív számlaszám hozzárendelés cseréjével), de lehet olyan is, amelyet kizárólag az ügyfélszolgálat tud számodra orvosolni (például lejárt a próbaváltozat).

  • Sikertelen azonosítás tolerancia időszakkal (sárga szín): ebben az esetben valamilyen probléma merült fel a jogosultság ellenőrzése közben, de egy korábbi azonosítás sikeres azonosítás miatt továbbra is rendben van a használati jogosultság. Ennek oka lehet valamilyen ideiglenes gond, például kapcsolati vagy szerverhiba.

Az azonosítási rendszerről részletesen ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Szoftver verzió

A robot a szerverhez történő kapcsolódáskor nem csak a használati jogosultságot, hanem azt is ellenőrzi, hogy van-e már frissebb verzió az adott szoftverből. Ha nincs, akkor a verziószámot zöld színnel jeleníti meg – ekkor nincs teendőd. Ha viszont létezik újabb verzió annál, mint amit éppen használsz, akkor piros színnel megjelenít neked egy figyelmeztetést – lásd ezen a képen:

A szoftvernek újabb verziója áll rendelkezésre

Hogyan tudsz frissíteni?

Ebben a bejegyzésben részletesen leírtam és videóval is bemutatom, hogyan tudsz frissíteni egy Trader Klubos szoftvert.

Bejegyzések a Risk Managerrel kapcsolatban

Szeretnéd elsajátítani a kereskedés és piacelemzés képességét?

Ha érdekel a technikai elemzés, és szeretnél elsajátítani egy nyereségesen működtethető szabályrendszert, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Szörf Mini Kereskedési Stratégiát, továbbá a Tőzsdeklubot, ahol láthatod és begyakorolhatod a rendszer alkalmazását.

Csatlakozz a Tőzsdeklubhoz!

Tetszett ez a cikk? Oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson!

Hozzászólás

A szerzőről: Radulovic Attila

Radulovic Attila vagyok, a traderklub.hu társalapítója és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban.
Go to Top