Stratégia beállításainak betöltése

Itt vagy:

A Trader Klub több stratégia beállítását is megosztja, így adva alapot az automatizált kereskedéshez. A betöltött beállításokat előfizetésedtől függően megtekintheted, illetve testre is szabhatod.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan tudsz betölteni egy stratégiát közvetlenül a Hibrid+ menürendszeréből, illetve hogyan töltheted le a stratégiákhoz tartozó set fájlokat, melyek az optimalizálás és visszatesztelés során hasznosíthatók.

Milyen stratégiákról van szó?

A Hibrid+ experthez aktuálisan elérhető stratégiák listáját a Trader Klub fiókod Szoftvereim menüpontjában a Hibrid+ adatlapján, a visszatesztjeik eredményeit pedig ide kattintva találod meg. Azt, hogy a felsoroltak közül hány stratégia beállításhoz férsz hozzá, előfizetésed határozza meg. A felület magyarázatát ebben a bejegyzésben taglaljuk, de először azt érdemes eldönteni, hogy a két betöltési módszer közül melyikre van szükséged.

Betöltés a felhőből, vagy betöltés set fájlból?

 • Betöltés felhőből

  Ezt a lehetőséget leginkább akkor célszerű használnod, ha egy Hibrid+ stratégiát valós időben szeretnél betölteni. A felhőből szó itt a Trader Klub szerverét jelenti, vagyis a Hibrid+ menürendszeréből közvetlenül, egy kattintással be tudod tölteni a stratégia legfrissebb elérhető változatát.

  Nem kell letöltened semmit, nem kell kiválasztani set fájlt, egyszerűen csak kiválasztod a téged érdeklő stratégiát, és a Hibrid+ először letölti a számítógépedre, majd pedig betölti annak tartalmát a menürendszerbe.

  Az esetek nagy részében erre a módszerre lesz szükséged.

 • Betöltés set fájlból

  Ezt a lehetőséget akkor érdemes használnod, ha a menürendszer helyett inkább a klasszikus paraméterpaneles megoldást szeretnéd használni. A visszateszteléskor ez opcionális, az optimalizálás során viszont kötelező művelet. Ennek oka, hogy az optimalizálási beállításoknál tól-ig intervallumokat és lépésközöket kell megadni, amit az MT4 kizárólag a robot külső paraméterpanelén létező változókkal engedélyez. Fejlesztőként és felhasználóként ezt sajnos nem tudjuk megváltoztatni, így idomulnunk kell hozzá.

  Így tehát le kell töltened a választott stratégiához tartozó set fájlt a számítógépedre, amelyet kézzel kell betöltened az expert tulajdonságainak megszokott panelén a Betöltés gomb segítségével.

  Erre a módszerre az esetek kisebb részében lesz szükséged.

Betöltés a felhőből

A Hibrid+ expertben lehetőséged van közvetlenül betölteni a választott stratégiák legfrissebb, Trader Klub szerverén elérhető verzióját.

Kattints a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Stratégiák menüpontra! A megjelenő menü első szintjén azokat az instrumentumokat találod, amelyekre stratégiát biztosítunk, a második szinten a stratégiák elnevezése, a harmadik szinten pedig a stratégiák verziója látható. Valami olyasmit kell látnod, mint az alábbi képen.

Stratégiák listája a Hibrid+ expertben

A verziók listájában mindig a legfelső stratégia a legfrissebb, amely számodra elérhető. Miért fogalmazunk így, hogy számodra? Azért, mert a stratégiák beállításainak frissítését előfizetés ellenében tesszük elérhetővé. Ha valaki nem szeretne előfizetőnk maradni, akkor csomagtól függően vagy teljesen megszűnik a szoftver (és ezáltal a stratégiák) használatának lehetősége, vagy kizárólag lejárt előfizetésének végdátuma előtt kiadott utolsó stratégia verziót éri el. Erről a témáról külön bejegyzésben szólunk a későbbiekben.

A Stratégiák menün belül a program csak az aktuális chart instrumentumának menüjét jelzi aktív (alapértelmezésként kék) színnel, a többit elszürkíti. Előfizetési csomagodtól függően betölthetsz akár más instrumentumhoz készített beállítást is, de alapvetően az instrumentumhelyes használat a javasolt.

Ha nálad egy instrumentum menüpontja szürke, pedig szerinted nem kellene, akkor kérlek küldd el az instrumentum konkrét elnevezését a hello@traderklub.hu címre, hogy felvehessük az elnevezést az adott instrumentumhoz. A DAX és DJI termékek elnevezése például brókercégenként változik; ezeket a Hibrid+ már ismeri, ettől függetlenül előfordulhatnak furcsa nevek is.

Kattints a Beállítások betöltése gombra a választott stratégia verzió sorában! Az esetek 99%-ban válaszd a legfelső verziót. A kattintást követően egy kérdést tesz fel a program:

Biztosan szeretnéd betölteni?

Amennyiben az Igen lehetőséget választod, a számlaszám-instrumentum-magic hármashoz tartozó Hibrid+ elrendezésed felülíródik. A sikeres betöltést követően minden bizonnyal egy felugró panelt látsz, amely kb. így fest:

Sikeres stratégia betöltés

Ha ezt az üzenetet látod, akkor a betöltés sikeres volt és a kiválasztott verziójú stratégia beállításai „megérkeztek” a Hibrid+ aktuális magic számú példányába. Az ablak leokézását követően már csupán annyi dolgod van, hogy engedélyezed a kereskedést a Hibrid+ felső gombsorának gombjával. A Hibrid+ a stratégia betöltés során kikapcsolja ezt a gombot, ezért ne mulaszd el visszakapcsolni!

Elképzelhető, hogy a betöltési folyamat során valamilyen hibaüzenetet kapsz, ilyen például az alábbi.

Nincs aktív előfizetés

Ilyen esetekben az adott hibaüzenet törekszik arra, hogy tájékoztasson téged a hiba okáról, vagy a teendőkről. Ha nem tudod, mi tévő légy és segítségre van szükséged, keress minket bátran a hello@traderklub.hu e-mail címen!

Betöltés set fájlból

Minden stratégiához biztosítunk set fájlokat, amelyek segítségével tudsz akár stratégiát is optimalizálni. Ezeket a set fájlokat bejelentkezést követően a Trader Klub fiókodban éred el, csomagtól függően. A legfrissebb set fájlok letöltéséhez rendelkezned kell aktív előfizetéssel.

Miután bejelentkeztél, kattints a Szoftvereim menüpontra, majd válaszd ki a Hibrid+ adatlapját! Görgess le vagy kattints a Stratégiák listája linkre! Egy ehhez hasonló listát kell látnod:

Stratégiák listája

Számokkal jeleztem a képen, hogy mi mit jelent.

 • Státusz (1)

  Ez az oszlop azt mutatja meg számodra, hogy van-e jogosultságod a stratégia használatához. Amennyiben zöld, akkor igen, ha szürke, akkor nem.

  Ha a megvásároltad a Hibrid+ szoftvert, vagy a legmagasabb csomag előfizetője vagy, minden sorban zöld színt fogsz látni. Ez azt jelenti, hogy egyszerre akár az összes stratégiát használhatod.

  Ha alacsonyabb csomag előfizetője vagy, akkor elképzelhető, hogy egyszerre csak egyetlen stratégiát használhatsz. Ebben az esetben csak egy zöld ikonod lesz, a többi pedig szürke színnel lesz rajzolva. Bármikor átválthatsz egy másik stratégiára, a Hibrid+ minden esetben csak az adott stratégiát engedi majd betölteni.

  Megjegyzés: amennyiben éppen használsz egy stratégiát, nyugodtan átválthatsz egy másikra. A Hibrid+ automatikusan érzékeli a változást, és automatikusan letiltja azt a stratégiát, amelyet addig használt. Az sem probléma, ha van nyitott ügyleted: a Hibrid+ mindenképpen befejezi az adott ügylethez kapcsolódó feladatokat, és csak aztán függeszti fel a korábban betöltött stratégia használatát.

 • Set fájl letöltése (2)

  Erre az ikonra kattintva töltheted le a stratégiához tartozó set fájlt. Ez a lehetőség kizárólag akkor jelenik meg, ha megvásároltad a Hibrid+ szoftvert és rendelkezel (vagy korábban rendelkeztél) robottámogatási előfizetéssel.

  A letöltés során mindig az előfizetésed érvényességi ideje alatti legfrissebb verzióhoz juthatsz hozzá.

 • Stratégia elnevezése (3)

  Így hívjuk a stratégiát.

 • Instrumentum (4)

  A stratégia erre az instrumentumra jött létre, tehát ezen használható leginkább. Önmagában az, hogy egy brókercégnél létezik ez az instrumentum, az nem jelenti azt, hogy a többi kondíció is megfelelő.

 • Aktuális verzió (5)

  A stratégia legfrissebb verziója. Elképzelhető, hogy számodra ez a verzió nem érhető el, tehát a betöltéskor figyelj arra, hogy az itt látható verzióval megegyezőt töltesz-e be!

 • Kiadás dátuma (6)

  A stratégia első (legkorábbi) verzióját ezen a napon adtuk ki.

A set fájlhoz a letöltési ikonra (2-es számmal jelöltem) kattintva jutsz hozzá. A letöltést követően a set fájl már a birtokodban van, azt a megszokott betöltési módszerrel tudod betölteni, ugyanakkor javasoljuk, hogy olvasd el ezt a bejegyzést is.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top