How Can We Help?

Elrendezés importálása külső paraméterekből (SET fájlból)

Itt vagy:

Néha szükséged lehet arra, hogy set fájlból a menürendszerbe juttass paraméterértékeket. Ilyen eset lehet, ha mástól (pl. tőlünk) kapsz beállításokat, vagy nem-vizuális visszateszt futtatásakor a Bemenő változókból opciót használva a külső paramétereket állítgatva hozod létre a számodra szimpatikus beállításokat, melyeket később töltenél be.

Ahhoz, hogy a set fájlokban lévő beállítások a menürendszerbe is bekerülhessenek, az alábbi lépéseket kell megtenned:

 • Nyisd meg a robot külső paramétereinek paneljét! Valós idejű használatkor az F7 billentyű megnyomásával, visszateszt használatkor pedig az Expert tulajdonságok gombra kattintva!

 • Jegyezd meg a Magic szám paraméter értékét!

 • Töltsd be a kívánt SET fájlt a Betöltés gombra kattintva! A megjelenő panelen keresztül ki tudod jelölni azt a SET fájlt, amelyet be szeretnél tölteni.

 • Ellenőrizd, hogy a magic szám ugyanaz maradt-e, mint az importálás megkezdése előtt! Ha nem, akkor módosítsd azt az eredeti értékre.

 • Kattints a menü () ikonra, majd a menürendszerben navigálj el az Elrendezés » Importálás » Betöltés .set fájlból lehetőséghez és kattints rá!

 • Valós idejű futtatás során a program rákérdez, hogy szeretnéd-e importálni az aktuális külső paramétereket. Válaszd az Igen lehetőséget!

 • A sikeres exportálás tényét valós idejű futtatás során közli a program egy felugró ablakban. Vizuális visszateszt során erre nincs lehetőség, így a folyamat ilyenkor nem ad visszajelzést, de az adatok importálása ekkor is megtörténik.

Figyelem: vedd figyelembe, hogy a betöltést követően az aktuális valós idejű elrendezésed összes paraméterének értéke felülírásra kerül. A panelek pozíciói és beállításai, valamint a gombok pozíciói nem változnak meg.

Két példa segít bemutatni a funkció célját.

 • Tegyük fel, hogy rendelkezel egy SET fájllal, amelyet mástól (pl. tőlünk) kaptál. Ez a fájl tartalmazza a Hibrid+ külső paramétereinek értékeit egy adott stratégiához.

 • A SET fájl tartalmát szeretnéd betölteni a menürendszerbe annak érdekében, hogy valós időben, illetve vizuális tesztben használhasd a beállításainkat.

 • Első lépésként betöltöd a SET fájlt a robot külső paramétereinek panelén a megszokott MT4-es módon.

 • Második lépésként pedig az Elrendezés » Importálás » Betöltés .set fájlból lehetőség segítségével megkéred a programot, hogy töltse be a külső paramétereket a menürendszerbe.

 • A folyamat során ügyelned kell arra, hogy a Magic szám elnevezésű paraméter értéke ne változzon meg! Ez a paraméter határozza meg a Hibrid+ által kezelt elrendezés azonosítószámát is, így ha ezt felülírod, akkor lehetséges, hogy a korábbi magic szám helyett egy másik magic számra töltöd rá a beállításokat.

4 hozzászólás

 1. Somogyi Somapapa 2020-03-15 - 12:09- Válasz

  Szia RADU
  A Visszateszi beállítások betöltése, a Betöltés set fájból menü pontokról készül-e videó segítség. Sajnos én a leírásból nem tudtam meg csinálni. Legalább is össze kevertem.
  Lehet, hogy a config_factory config_globál, a set fájlok tartalmát keverem. Szóval homályos ez a rész számoltra

  • Radulovic Attila 2020-03-16 - 09:47- Válasz

   Kedves Somapapa!

   Egyelőre a teljes dokumentáció elkészülte a cél, azután lesz kapacitásom esetlegesen videókat készíteni.

   Pontosan mit szeretnél elérni? Hátha tudok segíteni.

 2. Somogyi Somapapa 2020-03-16 - 12:20- Válasz

  A hibrid+ frissítéssel kaptam 6 db. set fájt. Ha bemásolom a presets alkönyvtárba, utána az F7 billentyű + betöltés fájl kiválasztás és megnyitás után betöltődik set fáj.
  Ez után mi töltődik be. A szignálok beállításai? a globális elrendezés? a grafikai beállítások,? a menü k tartalma, a magic szám?.
  Szóval itt keveredek össze.

  • Radulovic Attila 2020-03-16 - 18:24- Válasz

   Kedves Somapapa!

   Nem kell sehová sem bemásolni, elegendő betölteni. A set fájlok a stratégiákhoz szükséges beállításokat tartalmazzák, grafikai beállításokat nem (vagyis nem írják felül az elrendezésedet, beállításaidat).

   Ha valós időben szeretnéd használni a set fájlokat, akkor töltsd be a set fájlt a megszokott módon, majd használd az Elrendezés – Importálás – Betöltés set fájlból opciót.

   Ha vizuális visszatesztben szeretnéd használni a set fájlt, akkor töltsd be a set fájlt a megszokott módon és állítsd a Bemenő változók betöltése vizuális visszatesztnél paramétert Igen állapotra!

   Ha nem-vizuális visszatesztben szeretnéd használni a set fájlt, akkor töltsd be a set fájlt a megszokott módon, és állítsd a Nem-vizuális visszateszt beállításainak forrása paramétert Bemenő változókból állapotra!

   Ezzel – szerintem – minden lehetséges elvárást lefedtem.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top