How Can We Help?

Kereskedési szintek szövegezése

Itt vagy:

Kereskedési szintek szövegezése

Kereskedési szintek a MetaTrader4-ben

Bizonyára te is találkoztál már a MetaTrader4 programban a kereskedési ügyleteid nyitóára alatt, a chart bal oldalán található apró betűs kiírásokkal, amelyek a jegyzésszámot, az ügylet típusát és a lot méretét tartalmazzák. Az SL és TP árak vonalainál pedig a ticket szám, valamint az sl/tp felirat szerepel. Ezeket a feliratokat a MetaTrader4 kereskedési szinteknek nevezi, és a képen láthatod, hogy néznek ki.

A kereskedési szintek szövegezése ezt a funkciót bővíti ki, csak éppen más, még fontosabb adatokkal.

Hogyan működik?

Ha bekapcsolod a funkciót, akkor a robot kijelzi, hogy mekkora a védett profit az adott stop-loss, illetve take profit szinten, a nyitóár esetében pedig az aktuális lebegő eredményt (floating) jeleníti meg. Azt is be tudod állítani, hogy pontosan milyen mértékegységeket szeretné látni, mert van, aki csupán az R-ben kifejezett értékekre kíváncsi, más a devizában jegyzett összegre is kíváncsi.

Az alábbi megjelenítési módok közül választhatsz:

 • Pip + R

  A take profit, valamint a stop-loss szintek alatt a nyitóár és az adott szint közti pip távolságot, valamint az R-ben kifejezett védett eredményt jeleníti meg a program.

  A nyitóár szintek alatt buy és sell pozícióknál a pipben kifejezett lebegő profitot, limit és stop megbízásoknál az aktuális ár és a kihelyezett függő megbízás nyitóára közti pip távolságot jeleníti meg a program.

 • Pip + R és összeg

  A take profit, valamint a stop-loss szintek alatt a nyitóár és az adott szint közti pip távolságot, tovább az R-ben és összegben kifejezett védett eredményt jeleníti meg a program.

  A nyitóár szintek alatt buy és sell pozícióknál a pipben és összegben kifejezett lebegő profitot, limit és stop megbízásoknál az aktuális ár és a kihelyezett függő megbízás nyitóára közti pip távolságot jeleníti meg a program.

 • R és összeg

  A take profit, valamint a stop-loss szintek alatt a nyitóár és az adott szint R-ben és összegben kifejezett védett eredményét jeleníti meg a program.

  A nyitóár szintek alatt buy és sell pozícióknál az R-ben és összegben kifejezett lebegő profitot, limit és stop megbízásoknál az aktuális ár és a kihelyezett függő megbízás nyitóára közti pip távolságot jeleníti meg a program.

 • R

  A take profit, valamint a stop-loss szintek alatt a nyitóár és az adott szint R-ben kifejezett védett eredményét jeleníti meg a program.

  A nyitóár szintek alatt buy és sell pozícióknál az R-ben kifejezett lebegő profitot, limit és stop megbízásoknál az aktuális ár és a kihelyezett függő megbízás nyitóára közti pip távolságot jeleníti meg a program.

A Pip + R lehetőség választásakor valami hasonlót fogsz látni:

Kereskedési szintek szövegezése

Hol találhatók az állítható paraméterek?

 • Risk Manager és a Radu által készített egyedi robotok esetén az alábbi paramétereket a kereskedőrobot külső paraméterei között találod meg.

 • A Hibrid+ esetén a paramétereket a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Kényelmi funkciók » Kereskedési szintek szövegezése menüben találod.

Paraméterek

 • Nyitóár, SL, TP szövegezése Ez a funkció képes megjeleníteni extra információkat a pozíciók szintjelző vonalai (SL, TP, nyitóár) alatt.

  Lehetőségek (fentebb részletezve):

  • Kikapcsolva
  • Pip + R és összeg
  • R és összeg
  • R
 • Nyitóár, SL, TP mérete, Nyitóár, SL, TP betűtípusa, Nyitóár, SL, TP színe A pozíciók szintjei alatt alatt megjelenő extra információk betűmérete, betűtípusa és színe.

Jó tudni

 • Ha több pozíció szintje van ugyanazon az áron, a megjelenített információk egymásra lógnak. Ennek kezelése a helyhiány miatt nem oldható meg (az MT4 is hasonlóan viselkedik a saját felirataival).

 • Amennyiben az ügyletet más robottal, vagy a MetaTrader4 beépített lehetőségeivel nyitottad, akkor elképzelhető, hogy fontos adatok (pl. kezdeti kockázat) hiányoznak. Ebben az esetben az R kijelzés nem, vagy nem pontosan fog megjelenni az adott pozíció vonatkozásában.

  Javasoljuk, hogy az ügyleteket mindig azzal a robottal intézd, amellyel annak nyomon követését és menedzselését végezni szeretnéd.

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top