Értesítések

Itt vagy:

Az értesítések segítségével különböző csatornákon szerezhetsz tudomást a Hibrid+ által kezelt pozíciók és szignálok eseményeiről.

Értesítési csatornák

A Hibrid+ háromfajta csatornán tud jelezni egy eseményt. A különböző csatornák külön-külön vagy párhuzamosan is használhatók.

 • Alert ablakos figyelmeztetés

  Ebben az esetben az esemény bekövetkeztének pillanatában egy felugró ablak (ún. alert ablak) jelenik meg. Ez az ablak a MetaTrader4 alkalmazás részét képezi, és bármely futó expert, indikátor vagy szkript képes üzenetet megjeleníteni benne.

  Az alert ablakhoz kapcsolódó értesítési hang jellemzően csak globálisan, a MetaTrader4-ben állítható az Eszközök > Események fülön. A Hibrid+ expert ezzel szemben lehetőséget biztosít arra is, hogy a felugró alert ablak megjelenésekor eltérő wav hangfájlokat játsszon le az eltérő értesítések bekövetkeztekor.

 • Push üzenet

  Ebben az esetben az esemény bekövetkeztének pillanatában egy push (mobilos) üzenetet küld el a szoftver, a MetaQuotes cég szerverén keresztül közvetlenül az okostelefonodra. A funkció használatát megelőzően be kell állítanod a MetaQuotes ID-t a MetaTrader4 Eszközök > Értesítések fülén. (A beállításról bővebben ide kattintva olvashatsz.)

 • E-mail üzenet

  Ebben az esetben az esemény bekövetkeztének pillanatában egy e-mailt küld el a szoftver. A funkció használatát megelőzően be kell állítanod a levélküldő szervert, az e-mail címedet, valamint jelszavadat a MetaTrader4 Eszközök > E-mail fülén. (A beállításról bővebben ide kattintva olvashatsz.)

Értesítési események

A Hibrid+ az alábbi események bekövetkezésénél tud értesítést küldeni. Minden eseménytípusnak a saját almenüjében, egyedileg döntheted el, hogy milyen csatornákon kérsz értesítést.

 • Szignálok esetén

  Ha létrejön egy szignál (legyen az RSI, Bollinger, Gyertya vagy Trend), akkor a program értesítést generál. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Szignálok esetén menüben találod.

  Megjegyzés: a Trend szignál modulban trendvonalanként megadott értesítések csak akkor jönnek létre, ha valamelyik csatorna be van kapcsolva ebben az értesítési kategóriában.

 • Tőkevédelmi szint esetén

  Ha az aktuális Hibrid+ példány által lezárult és élő pozíciók szummája eléri vagy meghaladja az általad korábban beállított tőkevédelmi limitet, a program értesítést generál. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Tőkevédelmi szint elérésekor menüben találod.

  A tőkevédelmi funkcióról a Tőkevédelem című bejegyzésben bővebben.

 • Azonnali pozíció megnyílásakor

  Ha az aktuális Hibrid+ példányban egy buy vagy sell piaci pozíció nyílik, a program értesítést generál. Nem tartoznak ebbe a kategóriába a korábban kihelyezett függő megbízásokból teljesült buy vagy sell pozíciók. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Azonnali pozíció megnyílásakor menüben találod.

 • Függő megbízás kihelyezésekor

  Ha az aktuális Hibrid+ példányban egy buy stop, buy limit, sell stop vagy sell limit függő megbízás kerül kihelyezésre, a program értesítést generál. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Függő megbízás kihelyezésekor menüben találod.

 • Függő megbízás teljesülésekor

  Ha az aktuális Hibrid+ példányban teljesül egy korábban kihelyezett buy stop, buy limit, sell stop vagy sell limit függő megbízás, a program értesítést generál. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Függő megbízás teljesülésekor menüben találod.

 • Pozíció záródásakor

  Ha az aktuális Hibrid+ példányban lezárul egy buy vagy sell élő pozíció, vagy ha törlődik egy korábban kihelyezett buy stop, buy limit, sell stop vagy sell limit függő megbízás, a program értesítést generál. Az értesítésre jellemző beállításokat a Kényelmi funkciók » Értesítések » Pozíció záródásakor menüben találod.

Paraméterek

Minden egyes eseményhez egyedileg beállíthatod, hogy mely csatornákon szeretnél értesítést kapni. Mivel az alábbi paraméterek minden eseménynél ugyanezek (a nevüket leszámítva), ezért csak egyszer listázzuk őket ezen az oldalon.

Alert ablakos figyelmeztetés <esemény> esetén?

Ezzel tudod ki- és bekapcsolni az adott eseményhez kapcsolódó felugró ablakos értesítést.

Alert ablakos figyelmeztetés hangja

Itt tudod megadni, hogy melyik hangfájlt játssza le a MetaTrader4 a felugró ablak megjelenésének pillanatában.

A hangfájlokat a MetaTrader4 telepítési könyvtárában található sounds mappában találod. A könyvtárban lévő wav fájlok közül választhatsz, de akár saját wav fájlt is bemásolhatsz. Ehhez a paraméterhez a választott fájlnevet kell megadnod, a kiterjesztéssel együtt.

Push üzenet szignálok <esemény> esetén?

Ezzel tudod ki- és bekapcsolni az adott eseményhez kapcsolódó push üzenet értesítést.

E-mail üzenet szignálok <esemény> esetén?

Ezzel tudod ki- és bekapcsolni az adott eseményhez kapcsolódó e-mail üzenet értesítést.

Kapcsolódó paraméterek a menürendszerben

Az értesítések beállításait menü () ikonra kattintást követően megjelenő Kényelmi funkciók » Értesítések menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Alert ablakos figyelmeztetés esetén?
Szeretnél-e felugró ablakos értesítést?
 • Nem
 • Igen
 
Alert ablakos figyelmeztetés hangja
A felugró ablakos figyelmeztetés hangfájlja.
szerkeszthető
 
 
Push üzenet esetén?
Szeretnél-e mobil értesítést? Figyelem: a szolgáltatáshoz az Eszközök > Beállítások > Értesítések MT4 panel helyes beállítása szükséges!
 • Nem
 • Igen
 
E-mail üzenet esetén?
Szeretnél-e e-mail értesítést? Figyelem: a szolgáltatáshoz az Eszközök > Beállítások > E-mail MT4 panel helyes beállítása szükséges!
 • Nem
 • Igen
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top