Csúszóstop

Itt vagy:

A Hibrid+ expert által kezelt pozíciókat több módszerrel menedzselheted. Ezek közül egy a csúszóstop, amelyről ez a bejegyzés tájékoztat részletesen.

A pip alapú profitrögzítés menedzselési funkcióhoz kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Menedzselés » Csúszóstop menüben találod.

Mielőtt elmélyülnél ebben a bejegyzésben, javaslom, hogy olvasd át a menedzseléssel kapcsolatos általános tudnivalókat.

Mi az a csúszóstop?

Először is a fogalomról: a csúszó stop (trailing stop) egy olyan automatikus stoploss módosítást jelent, amely során a pozíció stoploss helyszíne folyamatosan változik a korábban megadott távolságérték alapján. A funkció használata során a stoploss helyszín és az árfolyam a pozíció nyitásától bekövetkezett legtávolabbi szélsőértéke között legfeljebb csúszóstopnyi távolság lehet.

Szintek és paraméterek

A funkcióban pipben kifejezett profitrögzítési szinteket adhatsz meg – korlátlan számban. Ha szeretnéd, akkor akár egyet, akár többet is megadhatsz.

Az alábbi képen illusztrálom a legfontosabb paramétereket. A képen látható beállítás először 10 pip lebegő elérésekor 0 pip, majd 15 pip lebegő elérésekor 6 pip értékre mozgatja az SL szintet (ha az SL szint a cselekvést megelőzően nem került ugyanarra vagy kedvezőbb helyszínre).

Pip alapú profitrögzítési szintek

1 – Csúszóstop bekapcsolva?

Amennyiben ez a paraméter Igen állásban van, a funkció aktív, Nem opció választásakor inaktív.

2 – Aktiválás ekkora profitnál

Ezzel a távolsággal azt adhatod meg, hogy a pozíció nyitóárától mekkora távolságot kell mozduljon megfelelő irányban a piac annak érdekében, hogy a csúszóstop funkció aktiválódhasson.

Ha itt 10 pipet adsz meg, akkor a csúszóstop funkció mindaddig inaktív marad, amíg a pozíciónak kevesebb, mint 10 pipnyi lebegő eredménye van. 10 pip vagy annál nagyobb lebegő profitérték esetén a csúszóstop a Távolság paraméterben megadott távolsággal fog működni.

A funkcióban minimum 1 szintet kell definiálnod, a szintek maximális száma nincs korlátozva. A szint darabszámának dinamikus módosításakor a szintekhez tartozó sorok is bővülnek, illetve eltűnnek.

3 – Távolság

A csúszóstop az itt megadott távolsággal fog működni.

Példa: ha egy buy pozícióhoz 25 pipes csúszóstopot használsz, akkor az árfolyam felfelé történő elmozdulásakor mindig a legmagasabb pont alatt 25 pipre kerül beállításra a stoploss. Az árfolyam lefelé történő mozgásakor a stoploss helye nem változik.

A csúszóstophoz kapcsolódó beállításokat a menü () ikonra kattintást követően megjelenő Menedzselés » Csúszóstop menüben találod.

Paraméter neve
Leírása
Lehetséges értékei
Csúszóstop
A csúszóstop funkció beállításai.
almenü
 
 
 
Csúszóstop bekapcsolva?
Szeretnéd használni a csúszóstop funkciót?
  • Nem
  • Igen
Aktiválás ekkora profitnál
A csúszóstop funkció legkevesebb ekkora profitnál fog aktiválódni.
szerkeszthető
 

Hagyj üzenetet

Tartalomjegyzék
Go to Top