Itt vagy: TraderKlub.hu Fórumok Műszaki témák MetaTrader4 terminállal kapcsolatos kérdések Hozzászólás: MetaTrader4 terminállal kapcsolatos kérdések

Radulovic Attila
Adminisztrátor
Bejegyzések száma: 105

Kedves Laci!

Így látatlanban nem tudom, hogy hogyan lehetséges, hogy „elfelejti” a beimportált adatokat. Első lépésként ellenőrizd a „Max oszlop a chartban” és „Max oszlop a múltban” beállításokat (bővebben erről itt). Ha átállítod a beállítások valamelyikét, az MT4 csak újraindítást követően alkalmazza az új értékeket.

A CSV exportálás + MT4 importálás helyett a következő módszert javaslom inkább:

  1. Nevezz ki egy teljesen önálló MT4-et, amelyben csak a Dukascopy-ból importált gyertyaadatokkal dolgozol. Nem jó ugyanis, ha keverednek a brókercéged és a máshonnan (pl. Dukascopy) importált gyertyaadatok.
  2. Legyen jól beállítva a Tickstory-ban az MT4 terminálod rendszermappája!
  3. Tickstory-ból az Exportálás MT4-be opció segítségével exportáld a gyertyaadatokat (HST), ahelyett, ahogy most csinálod. Az FXT fájlokra nincs szükség, tehát azok elől simán kiveheted a  pipát. Az exportálás során ügyelj arra, hogy a Brókeri kondíciók fülön a Hozzárendelés mezőben a brókercéged konkrét DAX megnevezését használd (Admiral Markets esetén pl. [DAX30]). Ha ezt nem teszed meg, az exportálás nem lesz megfelelő, mivel az MT4 nem találja majd az eltérő nevű fájlokat.
  4. Ügyelj arra, hogy az exportálás alatt az MT4 ne fusson. Az exportálás végeztével indítsd el az MT4-et és ellenőrizd, hogy megfelelő gyertyákat látsz-e a chartokon!

Remélem, sikerülni fog!