Itt vagy: TraderKlub.hu Fórumok Trader Klub szoftverek Pingpong robot Hozzászólás: Pingpong robot

Radulovic Attila
Adminisztrátor
Bejegyzések száma: 105

Sziasztok!

Az utóbbi hozzászólásaitokra ebben a bejegyzésben reagálok a legrégebbitől a legújabb felé.

Szabó Margit:

Sziasztok! Lefuttattam én is, éles adatokkal a DAX-on H.Gábor Admiral PP alapset-jét, vissza-tesztben 2017. november 1-től.  Sokkal jobb eredményeket hozott mint a korábbi, pedig összességében az is jó volt. Figyelemmel voltam Radu tanácsaira is. Köszönöm. Csatolom az eredményeket, hátha segítségére van valakinek. Megjegyzem, a Pingpong napló már rögzíti a belépés okát is, ami szintén nagy segítség lehet mindenkinek, az egyéni tesztekben.

Szuper, nagyon örülök, hogy te is visszaigazolod ezt. Nekem csupán annyi kérdésem van, hogy a csatolt képen látható illusztrációt mivel hoztad létre?

Szabó Tamás:

Admirálos DAX historikus adatok 2017.01.01-től van valakinek?

Amit le lehet tölteni sajnos az csak 2018.04-től van..

A letölthető fájlban valóban 2017.08-tól vannak adatok, Csatai Gábor jól írta. Lehet, hogy magasabbra kell állítanod a múltbéli gyertyák számát. Ebben a bejegyzésben olvasd el a Gyertyák (oszlopok) száma bekezdést, ott írok részletesebben a beállítások jelentéséről.

Reischig Ferenc:

Teszterben szépen megy a PingPong robot, viszont ha bekapcsolom az “Optimalizáció”-t akkor nem kapok eredményt.
Mit ronthatok el?

Ezeket az üzeneteket a MetaTrader4 írja ki, jelentésük: a különböző idősíkokon eltérnek a gyertyaadatok. Tehát pl. a 60 darab M1-es gyertyából összeállított H1-es gyertya OHLC értékei nem egyeznek meg a H1-es gyertya OHLC értékeivel – ilyen eltérésekből van pár nálad. Milyen brókercégnél próbálsz tesztelni, és milyen adatokkal?

Mennyi ideig fut az optimalizáció? Azonnal „nyikkan”, vagy percekig dolgozik? Hány darab paramétert jelöltél ki optimalizálásra?

Pánti László:

Elkészítettem a Strategy Quant analízist az agresszív és a Normál beállítással egymás mellé rakva portfólióban DAX 30-on .

Köszönjük, hogy bemásoltad. Megtennéd, hogy elküldöd nekem a teljes riportot?

Nagyon rég dolgoztam a Strategy Quanttal, így nem emlékszem, segíts: MT4 riportokat tudsz beletölteni, és az alapján készít összesített kimutatást?

Csatai Gábor:

Mondjuk az is hihetetlen, hogy 5 pontos stoppal lehet kereskedni, de ha egyszer a teszt ezt mutatta.

A visszatesztek azt mutatták, hogy érdemes. Az más kérdés, hogy igen bosszantó a valóságban a kezdeti kockázatban kistoppolódott ügyleteket látni… Ugyanakkor ez természetes velejárója minden beállításnak, így ennek is. Amióta futtatod az agresszív setet, volt már olyan, hogy elkapta az ívet?