Itt vagy: TraderKlub.hu Fórumok Trader Klub szoftverek Pingpong robot Hozzászólás: Pingpong robot

Kiss Gábor
Felhasználó
Bejegyzések száma: 1

Sziasztok!
Szabó Tamás, szerintem a 2.96-os verzió nem szereti a korábbi setjeit, legalábbis nekem gyalázatosan rosszabb eredményt hozott a korábbival verzióval csiszolgatott settem.
Van még egy észrevételem a tesztekkel kapcsolatban, ami elbizonytalanít, hogy a robotot ráengedhetem-e valaha éles számlára. Azt vettem észre, hogy egy korábbi teszt megismétlése később, más eredményt hoz, mint korábban. Konkrétabban: XTB demón finomítgattam a robotot, egy viszonylag rövid időszakon (2018.11.08-2019.03.22). Azért csak ilyen rövid időszakon, mert csak ekkortól állnak rendelkezésemre 1 perces adatok, és ha jól okoskodom akkor a legpontosabb a teszt, ha az M1 adatok is megvannak. Erre az időszakra, egy bizonyos set fájllal lefuttattam egy tesztet kb. két hete, majd pár napja ugyanezt a tesztet lefuttatva más eredményt kaptam. Ami pozitív, hogy a profit kb. 10-12%-kal több lett, de mi a garancia, hogy legközelebb, vagy ha élesben futna, nem negatív lenne a különbség, akár jelentős mértékben?
Aztán próbáltam azt is, hogy a Gábor admirálos adatait tettem be az XTB MT4-be, és ugyanez a teszt lefuttatása nagyságrendekkel rosszabb eredményt hozott, töredéke lett csak a profit az előző teszteknek.
Az első tesztkor telepítettem egy adimrálos demót is, amin a korábban említett set fájlt leteszteltem, természetesem más eredményt hozott (kb 50%-kal kevesebb profit) mint az XTB, de ezzel nem is foglalkoztam, mert ez úgy gondolom érthető. Viszont ma ismét lefuttattam ugyanúgy, ugyanazt a tesztet, és most a korábbi profitnak csak az 50%-át produkálta, pedig mondom, semmi nem változott, talán a legutóbbi alkalom óta az Admiral MT4-e el sem volt indítva.
Szóval teljes a tanácstalanság, nem kicsi a zavar a fejemben… 😀 Ha ekkora különbségek adódnak elvileg egyforma feltételű tesztekben, mire/melyikre hagyatkozzon az ember? Már az egy bizonytalansági tényező, hogy a jövőre nézve egy teszt sem garancia, de ezekkel a plusz bizonytalansági faktorokkal már kaszinónak érzem élesben működtetni a robotot….
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, vagy a Ti tapasztalataitokra. Radu, Horváth Gábor érdekelne a Ti véleményetek is, meg az is, hogy tapasztaltatok-e hasonlókat a tesztelések alatt?

Kicsit hosszú lett, bocsi! 🙂